KIT SAMO ŠTO NE EKSPLODIRA: Zatvorili plaži zbog uginule životinje (VIDEO)

Leš 15 tona teškog kita u procesu raspadanja toliko se napunio plinom da stručnjaci očekuju da bi mogao da eksplodira, pa sad svi zajedno pokušavaju da nađu najsigurniji način da ga se reše

  • 5

Francuski spasioci krenuli su u borbu s vremenom kako bi uklonili kita nasukanog na plaži pre nego što eksplodira i prouzrokuje potencijalno fatalne posledice.

Leš 15 tona teškog kita u procesu raspadanja toliko se napunio plinom da stručnjaci očekuju da bi mogao da eksplodira, pa sad svi zajedno pokušavaju da nađu najsigurniji način da ga se reše. Čak razmišljaju da ga odvuku u more i raznesu dinamitom.

Prilaz plaži je blokiran, a područje ograđeno policijskom trakom kako bi sprečili ljude da se približavaju ili diraju mrtvog kita. Sredozemno more je početkom novembra izbacilo kita na plažu u gradu Sen Mari de la Mer na jugu Francuske.

Video objavljen prošle godine prikazuje kita koji je eksplodirao u sličnim uslovima i pokazuje koliko to zapravo može da bude opasno.

- Životinja je dva dana ležala na plaži i znali smo da se neka količina plina već skupila, ali nismo očekivali ovo - rekao je tada morski biolog Bjarni Mikelsen.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA