Ovo je najjezivije selo na svetu, ovde ne želite da se nađete! (FOTO) (VIDEO)

Ovo selo se nalazi u blizini Džakarte, a specifično je zbog neobičnih prosjaka koji u njemu "rade". Saznajte zbog čega se mnogi preplaše kada ih vide

  • 2

U istočnom delu Džakarte, glavnog grada Indonezije, nalazi se sirotinjski kvart čije su ulice pune đubreta i otpada iz kanalizacije. Osim prljavštine i bede, ovaj deo grada je poznat po prosjacima koji puze po zemlji i pokazuju obično neki svoj hendikep ili osakaćen ud kako bi izazvali sažaljenje kod prolaznika i naterali ih da im daju nešto novca.

Međutim, među siromasima na ulici su i neobična mala stvorenja koja preklinju za novac, koja podsećaju na decu i zbunjuju ljude . Ali kad malo bolje pogledaju, shvate da se ta mala bića čudno kreću i izgledaju, kao i da imaju rep i krzno. Zapravo se radi o malim majmunima, koji nose maske različitih boja i oblika, a često su to dečije maske ili delovi neke lutke.

Ovo mesto nazivaju "Selom majmuna", s obzirom na to da je česta pojava maskiranih prosjaka koji mole za novac dok ispuštaju čudne i jezive zvuke. Ideja o ovim jezivim životinjama nastala je još 1980. godine, kada im je osnovna funkcija bila da zabavljaju siromašnu decu dok putuju gradom i čitavom zemljom. Usavršili su čak i različite trikove, plesne pokrete, žongliranje, hodanje na štulama, vožnju bicikla i sviranje instrumenata.

Maskirani majmuni su postali atrakcija kasnije i korišćeni su za izvlačenje što većeg novca od turista. Tužna činjenica je što su ove sićušne životinje obično ukradene od svojih majki kao tek rođene, a potom zarobljene od strane lovokradica. Naučeni su da hodaju uspravno i često obučeni u kostime jarkih boja sa čudnim maskama i licima plastičnih beba-lutki, što može da postane najveća noćna mora slučajnog prolaznika ili radoznalog turiste.

Ljudska surovost i zlostavljanje životinja prelaze granice i prete da se rašire još više, što će prouzrokovati smanjenje broja ovih bespomoćnih stvorenja, koja često umiru zbog povreda i teškog života koji vode van svog prirodnog okruženja, bez imalo slobode koja im pripada.

(Telegraf.rs/ Izvor: mysteriousuniverse.org)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA