Evo kako bi vam život izgledao da ste Predator (VIDEO)

Video snimljen termalnom kamerom, pokazuje količinu toplote koju emituje ljudsko telo pri najrrazličitijim, ali svakodnevnim radnjama.

  • 1

Termalne kamere nastale su zbog potrebe povećanja efikasnosti pri noćnom osmatranju, kao i u uslovima smanjene dnevne vidljivosti ili loših vremenskih prilika. One za razliku od klasičnih kamera prikazuju telesnu toplotu subjekta i po tom osnovu formiraju sliku.

Video snimljen ovom kamerom, koji je postavio "BuzzFeedBlue", a koji je objavljen na Jutjubu. pokazuje količinu toplote koju emituje ljudsko telo pri najrazličitijim, ali svakodnevnim radnjama.

Tako je snimljeno kako izgledaju ljudi, odnosno koju količinu toplote emituju kada se češljaju, puše, ljube se, jedu, bave se sportom, pa čak i kada muškarci imaju erekciju ili kad vrše nuždu.

Ako niste znali, sva tela emituju infracrveno zračenje, pa čak i led.

Kamere za termovizijsko snimanje su po spoljašnjem izgledu slične CCTV kamerama, ali su posebno prilagođene da "vide" onaj deo infracrvenog spektra koji je za ljudsko oko nevidljiv.

Pogledajte video i u ova dva i po minuta videćete svet očima Predatora, vanzemaljca iz kultnog filma sa Arnoldom Švarcenegerom.

(Telegraf.rs / BuzzFeedBlue)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA