BIZARAN IZUM: 3D urne u obliku glave pokojnika

- Urne se kreiraju posebnom tehnologijom da bi što uverljivije izgledale. Fotografija pokojnika se posebno skenira i transformiše u 3D skulpturu obrađenu do najsitnijih detalja - kažu u kompaniji koja pravi 3D urne, načinjene po izgledu pokojnika ili nekog drugog

  • 2

Američka kompanija "Cremation Solutions" došla je na ideju da zameni tradicionalne urne u kojima se čuva pepeo pokojnika posle kremacije. Njihova ideja je da urne u obliku vaze zamene 3D replikama glave pokojnika. Takođe, kupci mogu da izaberu i glavu neke poznate ličnosti, ako baš žele.

- Urne se kreiraju posebnom tehnologijom da bi što uverljivije izgledale. Fotografija pokojnika se posebno skenira i transformiše u 3D skulpturu obrađenu do najsitnijih detalja - tvrde iz ove kompanije.

Da bi se napravile ove skulpture, potrebno je samo imati fotografiju celog lica i profila osobe. Ipak, ova kompanija ne vraća novac, ali je kupcu dozvoljeno da prvo pogleda model dok je još u kompjuteru i da odobri dalju proizvodnju ako mu se dopadne, prenosi portal 3ders.org.

Urne koštaju 600 i 2600 dolara, u zavisnosti od izabrane veličine. Obe varijante se postavljaju na mermernu ploču, da bi se izbeglo slučajno obaranje i lomljenje. Kompanija takođe nudi i urne u obliku akcionih junaka, što je još čudnije od prve varijante.

Ipak, još uvek se ne zna da li je pouzdana informacija da ova kompanija zaista pravi urne u obliku akcionih junaka, jer su fotografije preuzete sa sajta "Thats my face". Ali, varijante urne u obliku glave pokojnika zaista postoje i potpuno su bizarna inovacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA