SULUDI EKSPERIMENT: Dva meseca jeo samo zdravu hranu, i nećete verovati koji su rezultati toga! (VIDEO)

Nisam pio gazirana pića, jeo čokoladu, sladoled i ostale slatkiše. Sav šećer sam unosio iz tzv. zdrave hrane, odnosno hrane koju roditelji svojoj deci daju misleći da im time čine dobro - rekao je u Australijanac u filmu

  • 15

Australijski  reditelj i glumac Dejmon Gamo u svom dokumentarcu " The Sugar Film" došao je do neočekivanog otkrića.

Naime, u svrhu snimanja dokumentarca, Gamo se podvrgnuo 60-dnevnoj dijeti u kojoj je konzumirao isključivo (navodno) zdravu hranu sa niskim procentom masti, ali sa velikim procentom šećera, prenosi Dejli Mejl.

Uskoro je usledio šok. U samo nekoliko nedelja, Gamo je počeo da se oseća depresivno, pa se loše raspoloženje nastavilo tokom celog eksperimenta. Gamo je dva meseca konstantno konzumirao voćne sokove, žitarice i sportska pića, pa se njegovo zdravstveno stanje postepeno pogoršavalo.

Uskoro je uspeo da razvije i bolest jetre poznatu kao "masna jetra", koju inače uzrokuju debljina, alkoholizam i šećerna bolest, a koja nastaje kao posledica nakupljanja masti u jetri koja prelazi pet posto ukupne težine jetrenog tkiva.

Pre nego je počeo sa snimanjem filma, Gamo je prethodno tri godine izbegavao slatkiše koje je potom ponovo počeo da uvoditi u svoju ishranu, kao svojevrsnu pripremu za eksperiment.

- Nisam pio gazirana pića, jeo čokoladu, sladoled i ostale slatkiše. Sav šećer sam unosio iz tzv. zdrave hrane, niskokaloričnih jogurta, pločica žitarica i različitih sportskih pića, odnosno hrane koju roditelji daju svojoj deci misleći da im time čine dobro - kazao je u Australijanac u filmu.

Osim što je dobio deset centimetara sala oko struka, doktor je njegove mentalne funkcije opisao kao "nestabilne". Tokom dijete je dnevno otprilike unosio 40 kašičica šećera, iako je dnevna preporuka za muškarce tek devet, a za žene šest kašičica. Na primer, samo njegov doručak, koji se sastojao od nemasnog jogurta, žitarica i voćnog soka, sadržavao je 20 kašičica šećera.

- Ne mislim da bi svi trebalo da prestanemo da jedemo šećer, ali svakako bi trebalo da obratimo pažnju na činjenicu da se šećer nalazi u 80 posto sve prerađene hrane - poručio je glumac, čiji će dokumentarac "The Sugar Film" svoju premijeru imati u januaru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • gaga

    20. novembar 2014 | 19:45

    Koji kreten daje deci sportska pica!? Na njima i pise da sadrze secer (zbog energije)i da nisu za decu. Koliko sam razumela, jeo je makrobiotiku, a za tu ishranu su vec dokazali da nije dobra, bar ne za ljude sa svakog podnevlja. Svaki doktor i kaze da proizvodi sa niskim sadrzajem masti, nisu dobri za decu! S' toga, ciko, eksperiment ti Je kretenski i nepotreban!

  • mirko

    20. novembar 2014 | 20:21

    Samo ne znam od kad je "zdrava hrana" pahuljice i sokovi iz tetrapaka.....

  • Ja

    20. novembar 2014 | 19:31

    Nije to zato što se hranio zdravo, nego zato što je preterao sa unosom šećera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA