ĐAVOLI NA SVETOJ STOLICI: Ovo su najgore rimske pape u istoriji Katoličke crkve! (FOTO)

Jovan XII, Benedikt IX, Aleksandar VI i Lav X spadaju u najužasnije rimske biskupe koji su ikada sedeli na tronu Svetog Petra. Vatikan ih se ne odriče iz istih razloga iz kojih se ni naša Crkva ne odriče Kačavende

  • 7

Svet obično ima utisak da je Vatikan mesto na kome je oduvek vladala opačina i bolest, greh i moralna degradacija. To nije istina. Istina jeste, međutim, da je bilo mnogo loših papa, baš kao što je bilo i ima loših pravoslavnih patrijarha i vladika. Jedino što rimski biskupi imaju tu nesreću da su njihove gadosti bolje zabeležene u prošlosti.

Ovo su četiri pape koji su najgori među najgorima.

Jovan XII (vladao od 955. do 964. godine) - Putem majke bio je potomak Karla Velikog, a za vreme svoje svetovne i duhovne vlasti nad Večnim gradom isti je pretvorio u kurvarnicu. Moralna korupcija je postala najveći problem.

Navodno je bludničio s udovicama, konkubinama svoga oca i sa sopstvenom sestričinom. Optuživali su ga da je oslepeo svog ispovednika Benedikta zbog čega je ovaj umro, da je ubio jednog kardinalskog potđakona nakon što ga je kastrirao, da je podmetao požare i nosio oružje.

Benedikt IX (vladao od 1032. do 1048. godine) - Na vlast je došao u 18. godini, a jedini je vladao u tri odvojena perioda. Govorilo se da se "gosti nemoralom", da vodi užasan život, da je "demon iz pakla prerušen u sveštenika".

Tvrdili su da je homoseksualac i da opšti sa životinjama. Biskup Pjaćence ga je optužio da je preljubnik i ubica, a njegov naslednik Viktor III da je bio silovatelj, ubica i da je činio nezamislive stvari o kojima ne može čak ni da govori. Prvi put se papinstva odrekao za veliku sumu novca, potom se vratio, pa ponovo prodao položaj i oženio se, da bi se onda opet vratio.

Pročitajte priču i o tome kako je pomirenje pravoslavaca i katolika na pomolu i kako se papa poklonio pred patrijarhom Vaseljenskim Vartolomejom.

Aleksandar VI (vladao od 1492. do 1503. godine) - Zloglasni Borđija (da, Borđija je pravilnije od Bordžija; ovo potonje je engleski način izgovora). Prezime ovog araganskog plemića postalo je sinonim za moralnu propast.

Nije prezao od zločina da bi sebi i svojoj porodici obezbedio punu vlast na Rimom i Italijom. Imao je nekoliko sinova i kćerku, koje je dobio s ženom drugog čoveka dok je bio kardinal. Za vreme papinstva imao je drugih ljubavnica. Za kardinale je proglasio svog jedva punoletnog sina Ćezarea i brata svoje ljubavnice Đulije Farneze. Skončao je tako što je najverovatnije bio otrovan.

Lav X (vladao od 1513. do 1521. godine) - Kad je seo na tron Svetog Petra navodno je svom bratu Đulijanu rekao: "Pošto nam je Bog dao papinstvo, hajde da u njemu uživamo".

Pod njegovim pontifikatom, zapadno hrišćanstvo je poprimilo paganski karakter. Zločin je zamenjen sveopštim porokom, napisao je Aleksandar Dima. Njegova ekstravagancija je vređala sve vernike, među njima i Martina Lutera. Neki kardinali su pokušali da ga ubiju, ali bezuspešno, pa su otrovani. Neki misle da je on sve izmislio da bi im konfiskovao imovinu.

(J. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Bulbuder

    1. decembar 2014 | 15:00

    Papa Pie XII.A sta napisati o njemu,podrzavao genocid nad Jevrejima,Srbima,blagoslovio umorstva pravoslavnog zivlja u ndh..Spasavao zlocince iz iste te ndh,preko t.z.v pacovskih kanala(fra Draganovic) skrivao ih u Vatikanu,pravio im nove,lazne identitere i prebacivao ih u Juznu Ameriku,nista bolji od njegovih predhodnika!!!

  • Dejan B.

    1. decembar 2014 | 13:47

    Beži od njih-paogledajte šta kaže Otac Joil o rimskom papi

  • &

    1. decembar 2014 | 14:23

    Sve bolji do boljeg.To je dokaz da bog ne postoji,i da su crkve i vere ciste farse za otimanje novca!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA