Mona Liza je bila Kineskinja i majka Leonarda da Vinčija!

Veruje se da je da Vinčijev otac bio notar, a da mu je majka bila robinja jednog od bogatih klijenata, po imenu Katerina, i da se preselila blizu Firence 1452. godine. Nakon što se porodila njoj se izgubio svaki trag

  • 6

Anđelo Paratiko, istoričar koji živi i radi u Hong Kongu u svojoj novoj knjizi iznosi zaista neobičnu teoriju, a to je da je majka Leonarda da Vinčija bila Kineskinja, i da je zapravo ona na čuvenoj slici Mona Liza.

On tvrdi da je Leonardov odnos sa majkom bio veoma komplikovan za to doba, i da se zato veoma malo zna o njoj. Paratiko je naveo da sasvim sigurno može da tvrdi da je majka Leonarda da Vinčija bila sa Orijenta, a da dedukcijom dolazimo do saznanja da je bila Kineskinja.

Veruje se da je da Vinčijev otac bio notar, a da mu je majka bila robinja jednog od bogatih klijenata, po imenu Katerina, i da se preselila blizu Firence 1452. godine, kada se porodila, i gubi joj se svaki trag. U tadašnje vreme je bilo zabranjeno imati vezu sa robinjom, kojih je u ovo vreme buila prepuna Italija, pa je to glavni razlog zašto se Katerinin trag gubi u svim spisima.

Paretiko iznosi još nekoliko dokaza o ističnjačkom poreklu Da Vničija - bio je levoruk i bio je vegetarijanac, što je bilo jako retko za Evropljane. Međutim, veruje se da proverom DNK rođaka da Vinčija koji su sahranjeni u Firenci može da se utvrdi pravo poreklo ovog umetnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Dag

    1. decembar 2014 | 13:49

    A u Italiju, ih je doveo - Marko Polo...

  • Dribler

    1. decembar 2014 | 14:53

    Ma jok. Bila je bosanka.

  • Djina

    1. decembar 2014 | 18:42

    Kako su ovo dvoje bili u srodstvu, kad se ne lice nimalo? Imate li dokaze da su bili u srodstvu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA