OSTAO BEZ POSLA: Čovek koji je otkrio DNK prodaje Nobelovu medalju za 4,75 miliona dolara

Pošto je 2007. godine u jednom intervjuu rekao da pretpostavlja da su afroamerikanci manje inteligentni od belaca, Votson je ostao bez posla, te je prošle nedelje priznao da medalju prodaje jer više nema novca

  • 9

Američki genetičar Džejms Votson prodao je u četvrtak na aukciji za 4,75 miliona dolara Nobelovu medalju koju je dobio 1962. godine.

Votson, biohemičar i genetičar koji sada ima 86 godina, dobio je Nobelovu nagradu jer je 1953. godine utvrdio strukturu - dvostruki lanac dezoksiribonukleinske kiseline (DNK), što je jedno od najvećih otkrića u istoriji.

Pošto je 2007. godine u jednom intervjuu rekao da pretpostavlja da su afroamerikanci manje inteligentni od belaca, Votson je ostao bez posla, te je prošle nedelje priznao da medalju prodaje jer više nema novca.

Aukcijska kuća Kristis je saopštila da je to prva prodaja Nobelove medalje za života dobitnika.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Dušan Petrov

    5. decembar 2014 | 00:23

    Pa zar nije već u penziji? Dokle misli da radi.

  • Tunguzija

    4. decembar 2014 | 23:59

    E ovo je stvarno kraj planete i bilo kakve normalnosti u ljudima.

  • Љиљана

    5. decembar 2014 | 03:01

    Политичка коректност. Због тога изгубио посао? Дискриминација је свуда око нас и дешава се свакодневно, али не смеш да је искажеш. Није баш млад па да нема неку пензију, уколико је уплаћивао? Капитализам!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA