PODELJENO HRIŠĆANSTVO: Sve crkve koje su se odvojile od Vatikana zbog pape (FOTO)

Rimokatoličanstvo je bio jedini izbor hrišćanskih vernika do 16. veka, kada je Martin Luter pokrenuo talas koji do današnjeg dana nije prestao udara o zidove Vatikana

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Анти Антифа
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • ivan

    02. jun 2019 | 12:31

    na pitanje svojih ucenika dal ce naci veru na zemlji kad ponovo dodje u slavi... isus im je rekao jov.13:35"Po tome će svi poznati da ste moji učenici ako se među sobom ljubite." koja verska zajednica to ne samo propoveda vec i sprovodi u delo,koja ne uzima ucesce u ratovima,politickim raspravama,mrznji i nacionalizmu...Jehovini svedoci...mozemo da ih mrzimo,govorimo ruzno o njima,izmisljamo kojekakve price....al u globalu kad bi svi bili kao oni...ovaj svet bi bio mnogo srecnije mesto za zivot nego sto je sad!!!A oni koji se raspravljaju koja je od religija svetskog takozvanog hriscanstva danas "pravo"..mogu da kazem da su u stvari svi oni verske sekte nastale iz pravog Hriscanstva koje je nastalotime sto ga je jedan neksteni paganski kralj Konstantin proglasio za drzavnu religiju,plaseci se za sudbinu rimskog carstva!!!

  • Hrišćanin

    02. oktobar 2015 | 18:10

    Kako može Pravoslavlje da bude jedino i ispravno hrišćanstvo kad u startu ne poštuje svih 10 zapovesti...Kako bilo koja crkva može sebe nazivati jedinom ili ispravnom a da pritom nepoštuje Bibliju u celosti? A u Bibliji piše da će prave hrišćane Bog sakupiti iz svih vera kad za to dođe vreme i odvojiti hrišćane (istinske) od nehrišćana...

  • Pravoslavlje

    24. mart 2015 | 18:23

    Martin Luter kada je uvideo sve grehove rimokatolickih jeretika trebao je da se vrati izvornoj Crkvi, Sabornoj, Apostolskoj to jest Pravoslavnoj a ne da otvori put razvoja svih drugih jeresi Kalvinizma, Baptizma i svih ostalih! Crkva je jedna jedina osnovana od samog Hrista i njegovih Apostola a pravila doneta na 7 Vaseljenskih Sabora jedina su ispravna jer su ih doneli Episkopi celog tada poznatog sveta, dakle Svetski(Vaseljenski) a vatikanski sabori su ubacivali na Zapadu jeres po jeres (na primer "PAPA JE NEPOGRESIVI ZAMENIK HRISTOV NA ZEMLJI" I "GLAVA CRKVE" sto je pogresno)! Pravoslavlje nije religija nego Otkrovenje Bozije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA