OSTAVITE TRAG U SVEMIRU: Pošaljite poštu na Mesec (FOTO) (VIDEO)

Kompanija Astrobiotik radi na projektu "MoonMail" uz pomoć kog će omogućiti svim ljudima da svoju poštu šalju na prirodni Zemljin satelit

  • 2

Američka kompanija Astrobiotik je predstavila prvi poštanski servis koji će slati pošiljke na Mesec.

Oni se nadaju da će dobiti sredstva za razvoj svojih projekata za sletanje na mesec, tako što će građani koji žele da ostave svoj trag na Zemljinom prirodnom satelitu plaćati od 40 do 26.000 dolara da njihova pošiljka stigne na ovu daleku destinaciju.

Ovaj projekat je kompanija nazvala "MoonMail" i navela je da će se slati i veći predmeti koji zauzimaju mnogo mesta u letelici.

- Ljudi širom sveta će moći da šalju informacije o sebi ili neki predmet putem našeg lunarnog lendera - rekao je izvršni direktor kompanije Astrobiotik Džon Tornot i dodao:

- Ućiće će u istoriju sa prvi komercijalnim sletanjem na Mesec.

Očekuje se da će lender sa pošiljkama biti poslat SpaceX raketom u toku naredne dve godine, a firma već sada počinje sa prikupljanjem porudžbina za svemirske kapsule putem interneta.

Astrobitok se pored ovog projekta nada i da će osvojiti Google Lunar X nagradu koja je vredna više od 20 miliona dolara. U tom takmičenju je obezbeđen fond od 30 miliona dolara za privatne projekte za istraživanje Meseca.

prva nagrada biće dodeljenja komaniji koja može bezbedno da spusti svog robota na površinu Meseca čiji rover preže minimum 500 metara po mesečevoj površini i pošalje video, slike i podatke nazad na Zemlju.

Ukoliko Polaris uspešno preživi svoj poduhvat i hladne noći na Mesecu, misija bi onda mogla traje dugovečno.

Inače, kompanija Astrobiotik je partner sa više privatnih kompanija koje ili planiraju ili već izvode svoje letove u svemir, ali sarađuju i sa američkom svemirskom agencijom NASA.

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Šaljite

    14. decembar 2014 | 11:49

    Još đubreta,malo ga ima.

  • Pop

    14. decembar 2014 | 08:17

    Moram dedi poslati pismo na mjesec otišao je ima 25 godina i još se ne vraća odozgo,tako da mi je ovo jedinstvena prilika da mu se javim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA