SLOBODNO KRVARENJE: Ovo je najnoviji feministički trend, mnogo je grozan!

Feministkinje ne prestaju da nas iznenađuju svojim bizarnim idejama. Ovog puta su smislile da se izbore za svoja prava tako što će ići ulicom krvave za vreme menstruacije, jer neće nositi uloške

  • 1

Na Zapadu se pojavio novi, čudan i, mnogi bi rekli, odvratan trend, koji su pokrenule feministkinje, blogerke i aktivistkinje širom sveta.

Naime, radi se o tome da žene ne bi trebalo da koriste uloške i tampone kada imaju menstruaciju. Ovaj bizarni trend, pod nazivom “Free Bleeding” ili “slobodno krvarenje”, trebalo bi da istakne podređeni položaj žene u svetu kojim upravljaju muškarci.

Međutim, većina žena, čak i onih koje misle da svetom upravljaju muškarci, smatra da je ovakvo bizarno ponašanje odvratno. Kažu da to što je menstrualni ciklus prirodna pojava ne znači da treba da idu ulicom krvave i smrdljive i da to nije način da se izbore za svoja prava.

Uostalom, nekorišćenje uložaka i tampona nije dobro ni za zdravlje, a to što su ta sredstva za higijenu izmislili muškarci nije nikakav argument, niti razlog da izbegavamo te proizvode. U tom slučaju bi žene trebalo da izbegavaju sve muške izume.

Svaka normalna i inteligentna žena ne bi trebalo da ima problema da uvidi koliko je ova ideja, u najmanju ruku, neprikladna.

(Telegraf.rs / ModernWomanDigest)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA