OSNIVAČ PEJ PALA: Radim na tome da živim 120 godina

Piter Til (47) jedan od osnivača Pej Pala kao i mnogi ekscentrični milijarderi krenuo je u potragu za "eliksirom mladosti" i veruje da će živeti do svoje 120. godine

  • 9

Suosnivač kompanije Pej Pal Piter Til (47) veruje da će u svom bogatstvu procenjenom na 2,2 milijarde dolara moći da uživa bar do 2080, odnosno do svoje 120. godine života.

Til je, kao i mnogi ekscentrični milijarderi, krenuo u potragu za "eliksirom mladosti".

Dok neki redovno menjaju krv ili investiraju u tehnologiju dubokog smrzavanja, Til vodi računa o ishrani, redovno trenira, uzima hormon rasta i nada se da će čovečanstvo izmisliti lek protiv raka.

- Ozbiljno se nadam da ću sa 120 godina biti živ i već preduzimam neke korake. Primenjujem paleo-dijetu (izbegavanje namirnica nedostupnih čoveku u kameno doba), a glavno pravilo ishrane je da uopšte ne konzumiram šećer - rekao je Til za Blumberg TV.

Takođe, on svakodnevno pije crveno vino, džogira i vežba, ali i prima injekcije HgH, odnosno ljudskog hormona rasta.

- To mi pomaže da održim mišićnu masu, tako da su šanse za dobijanje artritisa ili većih povreda manje - rekao je Til.

Što se tiče tvrdnji da HgH povećava rizik od raka, on kaže: "Nadam se da ćemo u narednoj deceniji pobediti rak".

Til i sam ulaže u biotehnologiju i medicinu, pa su na listi njegovog investicionog fonda i kompanije Stem CentRx, koja se bavi istraživanjem raka, kao i Modern Meadow, čiji je cilj proizvodnja "sintetičkog mesa", odnosno mesa uzgojenog u laboratorijskim uslovima.

(Telegraf.rs / B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Profesor.Biologije

    22. decembar 2014 | 17:56

    Koliko se grudi da živi 120 godina toliko sd trudi da mu radnici žive duplo manje

  • Mici

    22. decembar 2014 | 17:56

    Kako je glup, mogao je da se krsti na Svetoj Gori i da im daje velike donacije da se mole za njega i doziveo bi duze nego sa ovom glupom tehnologijom. Al sta ces kad je covek verski zatucan i pojma nema ko mu je podario zivot i od koga treba da trazi da ga duze zadrzi na zemlji....

  • Lorena

    22. decembar 2014 | 17:52

    Svakako, dolazimo do zaključka, da se iz dana u dan pobijaju ustaljena verovanja, kao što je ono :"Zdravlje se ne može kupiti!" Bogati će ziveti duže, da slučajno ne bi ostišli na onaj svet, pre nego što potroše sav novac. A sirotinja će polako izumreti, tako da će planetu naseljavati isključivo milijarderi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA