Ovih 10 stvari nemamo, a trebale su nam juče

Kada budete pročitali tekst shvatićete da ste se masu puta našli u situacijama kada ste pomislili "zašto ovo niko do sada nije izmislio"

  • 14

Iako živimo u vremenu kada nam je tehnologija omogućila mnogo lagodniji život nego našim precima, ipak postoji dosta stvari koje su nam preko potrebne.

Da ne pomislite da pričamo o nekoj supertehnologiji budućnosti, predstavićemo vam sitnice koje bi nam sigurno omogućile lakši život, a koje, iako neverovatno zvuči, još uvek ne postoje.

Specijalno dugme u liftu

Koliko puta vam se dogodilo da uđete u prazan lift, a da je neko u njemu ispritiskao nekoliko dugmića. Tako da, ako se penjete na recimo sedmi sprat, ali usput stajete na drugom, trećem i petom.

Kada bi postojalo dugme koje poništava prethodne komande sve bi bilo lakše, brže, a i ne biste se nervirali.

Dugme za "sajlent mod" na mikrotalasnoj

Mikrotalasne rerne su dobra stvar, ali zamislite da postoji i dugme "mute"? Jednostavno, mikrotalasne bi bile još bolje.

Solarne jedinice za klimu u automobilu

Koliko puta vam se desilo da u toku letnjih meseci uđete u vaš automobil koji je bio parkiran na suncu i praktično doživite toplotni udar.

E pa, sa solarnim panelima na krovu koji bi koristili sunčevu toplotu da rashlate unutrašnjost vaših kola tome bi došao kraj. Samo da još to neko izmisli.

Signal za proveru motora na kolima

Ostajemo kod vozača, ali manje iskusnih, da ne upotrebimo neku težu reč.

E, njima je potrebna aplikacija nalik na "Shazam", koja bi "slušala" motor i obaveštavala vozača ukoliko iskrsne neki problem.

Specijalne putne karte

Koliko puta vam se dogodilo da putujete negde, avionom, autobusom ili vozom, i da baš pored vas sedne neka osoba koja ne zatvara usta celim putem.

Rešenje za ovo je jednostavno, prevoznici bi mogli na kartama da naznače da li je ona za "pričalicu" ili za tihu osobu. Svima bi putovanje bilo lakše i lepše.

Merač potrošene vode

Da ne bude da ne mislimo da zaštitu životne okoline tu je i merač potrošnje vode.

Na tušu bi mogao da se postavi tajmer koji će pokazivati koliko ste vode potrošili.

Žvake koje ne gube ukus

Naslov je ovde dovoljan.

Garderoba koja se sama čisti

Nema sumnje da bi ovo oduševilo sve.

Ugovori napisani "normalnim" jezikom

Ova stvar može da se uradi odmah i da fraze koje niko ne razume prilikom potpisivanja bilo kakvog ugovora budu prevedene na jezik kojim se stvarno i priča.

Specijalni mod za smarfone

Priznajte da bi bilo odlično da smartfonovi imaju takozvani "guest mode".

Pa ukoliko nekom date da pogleda vaš telefon, ne morate da brinete da će "čeprkati" po stvarima koje nisu za svačije oči.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mimi

    23. decembar 2014 | 18:05

    Ovo polsednje vec postoji.

  • Nele

    23. decembar 2014 | 18:42

    Ovo pod zadnjom stavkom postoji,ima ga Lg g3

  • Maša

    24. decembar 2014 | 22:36

    Sve je to lepo i pametno,ali ste predaleko otišli. Neka prvo neko napravi frižider sa 10 rupa za jaja umesto 8-ona 2 jadnička nikad ne znam gde ću da stavim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA