Mislili ste da je ovo obična kamenčina, ali istina je sasvim drugačija (FOTO) (VIDEO)

Gledajući iz daljine, učiniće vam se da je to samo veliko kamenje na padinama ove planine, ali kada se približite, uverićete se u suprotno

  • 4

Na Alpima se nalazi čudna stena za koju ćete pomisliti da je prava iako se radi o nečemu sasvim novom i neobičnom. Ukoliko naiđete na ovakvo kamenje, bolje je da pokucate i proverite ima li nekog unutra, jer se radi o improvizovanim kućama.

Ove dobro osmišljene i isplanirane garsonjere su delo istraživača iz Švajcarske i veoma su praktične za tamošnje područje, uzevši u obzir reljef i klimatske prilike. Iako liči na običnu malu kabinu, ona je neverovatno udobna i komforna.

Gledajući iz daljine, učiniće vam se da je to samo veliko kamenje na padinama ove planine, ali kada se približite, uverićete se u suprotno.

Bez obzira na to da li su Alpi prekriveni snegom ili ne, specijalizovana stena će savršeno pristajati uz ovaj pejzaž na velikim nadmorskim visinama.

Niske temperature i veliki snežni pokrivač i led pružaju utisak da je nemoguće živeti na ovakvom mestu.

"Antoin" je pravi primer dobrog iskorišćavanja ograničenog prostora, pametno uređenog i apsolutno upotrebljivog.

S obzirom da je u tom predelu izuzetno hladno, u unutrašnjosti neverovatne male kuće nalazi se dobro opremljena peć koja može da zagreje čitavu "stenu" i njene stanovnike.

Improvizovani drveni kreveti i nameštaj imaju višestruku funkciju i dobro su raspoređeni tako da je izuzetno prijatno spavati na ovom mestu ili ručati u komfornoj sobi.

Pogled sa prozora ove kabine oduševiće vas ako u nekom trenutku zaboravite da se nalazite usred planinskih padina.

Ovako izgleda neobična kuća pre stavljanja fasade lažne stene, koja je odlična kamuflaža u ovom području.

Na kraju čitavog složenog procesa dodaje se kameni spoljašnji sloj kao fasada, pa su rezultati ubrzo vidljivi.

Ukoliko vas nerviraju komšije, porodica ili cimeri, ovo je pravo rešenje za vas i za pravi odmor od svakodnevnog stresa. Svakom od nas dođe period ili samo jedan jedini trenutak kada bi radije živeli u steni na planini nego u svome stanu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor:viralnova.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA