RAZOČARAĆETE SE: Evo kako zapravo izgleda Deda Mrazova radionica (FOTO) (VIDEO)

Umesto patuljaka, u ovim fabrikama su zaposleni sezonski radnici i doseljenici koji rade po 12 časova dnevno za platu od 300 evra, pa tako i ne stižu da uživaju u praznicima

  • 1

U kineskom selu Jivu nalazi se 600 fabrika koje prave 60 odsto svih novogodišnjih prazničnih dekoracija na svetu, ali nigde nema irvasa niti patuljaka. Crvena boja je svuda, na plafonu i podu, a čak kaplje sa ivica prozora u srcu radionice Deda Mraza, hiljadama kilometara od Severnog pola.

Velika je verovatnoća da i neki od vaših prazničnih ukrasa potiču iz ovog grada 300 kilometara udaljenog od Šangaja, i budite sigurni, ovde nema jelki, niti snega na vidiku. Iako deca, a i mnogi odrasli, veruju u različite legende o Novoj godini, Božiću, Deda Mrazu, ukrasima i poklonima, istina je ipak sasvim drugačija.

Umesto patuljaka, u ovim fabrikama su zaposleni sezonski radnici i doseljenici koji rade po 12 časova dnevno za platu od 300 evra. Čini se da ni oni sami nisu sigurni šta su zapravo novogodišnji praznici, osim onog dela kada se susreću sa hiljadama plišanih igračaka i svetlećih ukrasa.

- Možda je to nešto poput Kineske nove godine za strance - smatra jedan od radnika ove fabrike.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: mic.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA