Pogledajte vatromet u Manili od kojeg se zemlja tresla! (VIDEO)

Vatromet na Filipinima za Novu godinu je događaj koji je zaista jedinstven u svetu. Na snimku ispod možete da vidite panoramu Manile i da čujete kakofoniju od mnogobrojnog vatrometa

  • 3
Novogodišnji vatromet na Filipinima Foto: AP/Tanjug

Sigurno je da nikada niste videli ovakav vatromet za novogodišnju noć! Ovaj video je snimljen sa najviše zgrade u centru Manile, glavnog grada Filipina.

Na njemu možete da čujete kakofoniju amaterskog vatrometa, koji odjekuje celom prestonicom za doček Nove godine. Ovakav prizor je jedinstven za Filipine. U zapadnim zemljama je profesionalni vatromet regulisan, i njegova kupovina je ograničena samo za licencirane tehničare.

Međutim, u zemljama poput Filipina i Kine nema takvog ograničenja. U ovoj ostrvskoj zemlji, samo 20 vrsta vatrometa se smatra nelegalnim. Zbog toga, vatromet u Manili deluje kao anarhija.

Tu su naravno i posledice. Skoro 130 ljudi je povređeno tokom proslave ulaska u Novu godinu, pa je ministarstvo zdravlja apelovalo na lokalne vlasti da zabrane petarde.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA