PROPAO SAVRŠEN PLAN: Irina je Amere ojadila za 2 miliona dolara jer je lažirala smrt muža (FOTO)

Jedna žena je optužena u SAD za prevaru osiguravajućeg društva kojom je došla do dva miliona dolara tako što je lažno prijavila smrt bivšeg muža, a optužen je i njihov sin jer je u tome pomagao

  • 2

Irina Vorotinova (47) i Alkon Vorotinov (22) optuženi su za lažno prikazivanje smrti Igora Vorotinova u Moldaviji.

Igor je kupio polisu osiguranja života u aprilu 2010. godine i kao korisnike naveo tadašnju suprugu Irinu i njihovog sina.

Već u oktobru sledeće godine, policiji u Moldaviji prijavljeno je da je nađeno telo muškarca kod sela Kožušna. Pasoš i druga dokumenta pronađena kod tela ukazivali su na to da je reč o Igoru Vorotinovu, što je i Irina potvrdila vlastima kada je otputovala u Moldaviju, saopštilo je tužilaštvo.

Foto: Fox 9 Foto: Fox 9

Na njen zahtev, telo je kremirano u Odesi, u Ukrajini, a ona se vratila u SAD i smrt bivšeg muža prijavila osiguranju. Osiguranje je potom poslalo Irini Vorotinovoj ček na dva miliona dolara, a ona i njen sin su otvorili račun u banci i od marta 2012. do sada prebacili više od milion i po dolara na račune u Švajcarskoj i Moldaviji, navodi se u tužbi.

Međutim, jedan agent američke federalne policije (FBI) je sredinom 2013. godine utvrdio da je Igor Vorotinov lažno prikazao svoju smrt i da s novim identitetom živi u Ukrajini.

Naime, carinici su u novembru 2013. godine zaustavili Alkona Vorotinova u Detroitu kada se vratio iz Moldavije i pregledom njegovog kompjutera utvrdili da je u kontaktu sa ocem.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA