NIŠTA NIJE JAČE OD MAJKE PRIRODE: Pogledajte kako se zemlja tokom zemljotresa otvara i zatvara (VIDEO)

Amaterski video snimak koji je zabeležio jedan turista kada je u martu 2011. godine počeo zemljotres u Japanu, pokazuje koliku snagu majka priroda zapravo ima. Ceo događaj propraćen je jednim čudnim fenomenom

  • 4

Više od 18.000 ljudi poginulo je kada je pre četiri godine u martu 2011. katastrofalan zemljotres jačine 9 stepeni Rihterove skale praćen cunamijem razrušio severoistočni JapanZemljotres je trajao šest minuta, i imao je više od 250 potresa.

Amaterski video snimak koji je zabeležio jedan turista u parku kada je počeo zemljotres, pokazuje koliku snagu majka priroda zapravo ima. Na snimku se može videti kako se zemlja otvara i zatvara, a cela ova pojava praćena je čudnim fenomenom.

Fenomen pod nazivom likvefakcija nastaje kada zasićeno zemljište doživi ogroman stres, kao što su potresi prilikom zemljotresa, što dovodi to toga da se pritisak vode drastično povećava. Ovo se odražava tako da se čestice zemljišta kreću "slobodnije", pa se sama zemlja ponaša više kao tečnost.

Kako to izgleda pogledajte u video klipu:

(Telegraf.rs / Izvor: iflscience.com)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Halid Ibn Velid

    14. januar 2015 | 22:27

    Nije majka priroda nego svemoguci bog,to majka priroda je darvinisticka floskula....

  • Losmi

    14. januar 2015 | 23:01

    Opste je poznata cinjenica da je Japan ostrvska zemlja a ova pojava sa vodom samo je dokaz da su ostrva japanskog arhipelaga ustvari tektonske ploce koje se pri jakim potresima bukvalno i doslovno totalno razdvajaju celom svojom , kako bih rekao - visinom..ili dubinom .. ko zna koliko kilometara unutar zemljine kore

  • Kosmos-bog

    15. januar 2015 | 02:26

    Nije to svemoguci bog, to je obicna religijska floskula - dogma.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA