SRCE JE MOJE VIOLINA: Vegani ne mogu da sviraju jer su instrumenti napravljeni od delova tela životinja

Veliki broj instrumenata se pravi od kože, dlake ili kostiju životinja, a takođe se koriste i riblja, konjska i zečja ulja za podmazivanje žica i struna. Sve to veganima koji žele da se bave muzikom izrazito sužava izbor

  • 8

Vegani se suočavaju sa velikim problemima zbog svoje specifične ishrane i stavova, pa tako ostaju uskraćeni za mnoga uživanja u restoranima i lokalima koji nemaju ponudu za njihove "prohteve". Međutim, oni su u još jednoj moralnoj dilemi u vezi sa sviranjem na muzičkim instrumentima, koji su napravljeni od nekih delova životinjskog tela.

Veliki broj instrumenata se pravi od kože, dlake ili kostiju životinja, a takođe se koriste i riblja, konjska i zečja ulja za podmazivanje. Dobar primer za to su žičani instrumenti i gudala koji su sačinjeni od dlaka konjskog repa, pa su ljudi sa ovakvim uverenjima sprečeni da sviraju na njima.

Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / nuttakit Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / nuttakit

Baš iz ovog razloga postoje instrumenti koji su "prijatelji životinja", pa se tako lukovi i žice mogu improvizovati pomoću sintetičnih vlakana ili poliestera, ugljeničnih vlakana i sličnih materijala.

Šta vi mislite o principima i moralnim načelima vegana i gde je granica zaštite prava životinja, koja često prelaze u borbu za prava ljudi?

(Telegraf.rs/ Izvor: incredibow.com/peta.org)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Aha

    16. januar 2015 | 20:57

    Istovremeno, iphone i sl igracke iz Kine koje su slagali desetgodisnjaci, to im ne smeta !!!

  • neba

    16. januar 2015 | 20:28

    Teska glupost. Svi vegani koje poznajem, a sve ih je vise u poslednje vreme su neki isfrusteirani tipovi

  • Gogi

    17. januar 2015 | 00:13

    To su uvrnuti ljudi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA