BOLESNO: Donatorima fekalija kojima leče bolesti debelog creva daju platu od 13.000 dolara!

Donirani izmet se zamrzava, a zatim u telo obolelog ubacije pomoću pilule ili putem endoskopije i iz medicinske institucije "Open Biome tvrde da ovaj metod nekome može spasiti život

  • 3

Čuli ste za razne vrste donacija, ali ovako nešto je dosad neviđeno. Naime, novi metod doniranja potekao je iz medicinske institucije "Open Biome" i reč je o doniranju fekalija. Iz ove ustanove tvrde da ova donacija nekome može spasiti život.

Donatoru ovaj vid doniranja može doneti zaradu od 13.ooo dolara godišnje. Ova kompanija se bavi bolestima debelog creva, a prema najnovijim studijama oboleli se mogu lečiti fakalijama zdravih ljudi.

Donirani izmet se zamrzava, a zatim u telo obolelog ubacije pomoću pilule ili putem endoskopije.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Ovom metodom lečenja se, prema rečima lekara ove ustanove, eliminiše bakterija "Clostridium difficile", koja uzrokuje zapaljenje debelog creva, koje se kasnije može znatno iskomplikovati i prerasti u ozbiljnija oboljenja.

"Open Biome" potencijalne donore podvrgava strogim medicinskim testovima, s obzirom na to da je izuzetno važno da davalac bude potpuno zdrav.

Jedna "donacija" plaća se 40 dolara, pa tako davalac može na godišnjem nivou da zaradi i do 13.000 dolara.

(Telegraf.rs / Izvor: Elite daily)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • M

    31. januar 2015 | 13:08

    Najnovija istrazivanja?? Ovo se radi odavno...bolesna crevna flora se leci unosenjem zdrave...nista neobicno, nista novo.

  • sone

    31. januar 2015 | 11:10

    Sa ovim se moze resiti pitanje ne zaposlenosti u Srbiji.

  • Milena RN

    2. februar 2015 | 01:00

    Nije tacno da se to placa. Kod osoba koje pate od Clostridium dificile ustanovilo se da jedini nacin da se povrati flora deblog creva je transplantacija fecesa. Neko iz porodice donira feces koji se donese u zdr.ustanovu i mixer koji pacijent takodje donosi. U OP sali se izmiksira i donjom endoscopskom metodom se implantira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA