OVAJ SLAVNI PISAC BIO JE VIDOVIT? Pogledajte kada je predvideo mobilne i internet! (VIDEO)

Istaknuti pisac je opisao savršeni uređaj sa ekranom visoke rezolucije, tastaturom i funkcijom razmene informacija, ili - današnji računar

  • 3

Poznati pisac naučno-fantastičnih romana Artur Č. Klark je davne 1976. godine predvideo digitalno doba. Intervju sa ovim poznatim književnikom procureo je u javnost, a te informacije su iznenadile mnoge koji nisu bili upućeni u njegovo stvaralaštvo i stavove.

On je detaljno opisao kako će u budućnosti izgledati komunikacija. Čak je i predstavio savršeni uređaj sa ekranom visoke rezolucije, tastaturom i funkcijom razmene informacija, ili - današnji računar.

Tokom svog izlaganja je čak naveo i primer situacije kada ćemo moći da pošaljemo poruke prijateljima u toku noći, a da ih oni vide tek ujutru, što dan zvuči uobičajeno i normalno.

- Na tom uređaju moći ćete da saznate razne informacije: raspored letenja aviona, cene u supermarketima, knjige koje ste oduvek želeli da pročitate, vesti... Taj uređaj će umesto vas naći informacije - istakao je Klark.

Foto: Profimeida/BilderLounge Foto: Profimeida/BilderLounge

Ovaj istaknuti pisac i intelektualac je umro u 90. godini života na Šri Lanci, gde je proveo svoje poslednje dane.

Slavni je pisac takođe predvideo smrt pisanih medija, mogućnost rada sa bilo koje lokaciji, a i učetvovanje u društvenom životu pomoću kompjutera.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mirko

    6. februar 2015 | 23:23

    Sve je to Tesla predvideo mnogo godina pre njega čak je pokušao da ostvari bežični prenos energije koja bi bila jeftina ili gotovo besplatna u celom svetu.

  • 1001

    6. februar 2015 | 20:04

    Pa sta.Ja sam sa drugom 90tih tripovao da se dozivamo sa casio satovoma sa digitronom-bili 3. Osnovne :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA