NAJVEĆE OTKRIĆE U ISTORIJI? Ovo je vanzemaljska kuglica na kojoj je došao ŽIVOT NA ZEMLJU! (FOTO)

Jedna od mogućih teorija kaže kako je loptica poslata na Zemlju iz svemira kako bi naš planeta zasijala životom, a druga da je objekat namerno ubačen u našu atmosferu kako bi nas zarazio sa nepoznatim bolestima

  • 12

Britanski naučnici su proučavali maleni okrugli predmet od metala, koji je pronađen na balonu za skupljanje uzoraka na visini od 27 kilometara, za koji misle da bi mogao da bude mikroorganizam koji su vanzemaljci namerno poslali kako bi stvorili život na Zemlji.

Iako izgleda kao nekakva planeta, veličina mu je nije veća od debljine ljudske vlasi.

Univerzitet u Birmingemu objavio je da su minijaturnu metalnu loptu otkrili astrobiolog Milton Vejnrajt i njegov tim istraživača kada su ispitivali uzorke prašine i sitnih čestica koje je prikupio balon koji se popeo do Zemljine stratosfere.

- To je loptica širine prečnika ljudske dlake koja ima konačastu strukturu spolja, a iznutra izlazi nekakav ljigav biološki materijal. Jedna od teorija je da ju je na Zemlju poslala nepoznata civilizacija kako bi posadila život na našoj planeti - kaže Vejnrajt.

- Ostali smo šokirani kad je analiza rendgenskim snimcima pokazala da je kugla napravljena od titanijuma, sa tragovima vanadija. Jedna od mogućih teorija kaže kako je loptica poslata na Zemlju iz svemira kako bi naš planeta zasijala životom - rekao je Vejnrajt.

Printskrin: YouTube / James Tyrwhitt-Drake Printskrin: YouTube / James Tyrwhitt-Drake

Ovu teoriju postavio je dobitnik Nobelove nagrade.

- Na ovu hipotezu koja kao da dolazi iz sfere naučne fantastike, a nazivaju je "direktnom panspermijom", ne bi verovatno ozbiljnu pažnju obratio nijedan naučnik da je ozbiljno nije predstavio Frensis Krik, koji je Nobela dobio za rad na proučavanju DNK - objašnjava Vejnrajt.

Objašnjava kako postoji i teorija prema kojoj je objekat namerno ubačen u našu atmosferu kako bi nas zarazio sa nepoznatim bolestima, a druga kaže da je kuglica doputovala na nekom od kometa. I NASA uskoro šalje slične balone u stratosferu kako bi potražili život na samoj granici svemira.

Foto: NASA Foto: NASA

Panspermija je teorija po kojoj se život prenosi po svemiru tako što "stopira" komete i meteore koji mu služe kao prevozno sredstvo. Tu ideju je ponudio Krik, molekularni biolog, koji je 1953. zajedno sa biohemičarem Leslijem Ordželom otkrio strukturu DNK.

Krik i Ordžel o tome spekulisali 1973, a da je četiri decenije kasnije tim naučnika na čelu sa astronomom-astrobiologom Čandrom Vikramasingeom iz Bakingemskog centra za astrobiologiju objavio da su pronašli fosile koji imaju biološke osobine i koji su bili prikačeni za meteorit koji je pao u Šri Lanci.

Ovo otkriće je naravno odmah izazvalo reakciju skeptičnih naučnika. Astronom Fil Plejt je naveo da naučnici nisu učinili dovovljno da ga uvere da na meteoritu zaista postoje fosili.

(Telegraf.rs / Izvor:huffingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    21. februar 2015 | 12:19

    Kako ovi naucnici sve znaju o svemiru i postojanju koje mere milonima i milijardama godina a jos nismo ni na mesec kasvetno otisli i sagradili nesto. Sve znaju da ne neznaju nista

  • Darko 100%

    21. februar 2015 | 11:49

    NAJVECE OTKRICE U ISTORIJI SU SRBI,

  • Stranac

    22. februar 2015 | 11:22

    Zamislite jedan kompjuterski program. Ili bolje jednu video igricu. Igricu ne kreira jedna ili par osoba vec ko god pozeli. Imate bazu u kojoj svako dodaje nesto po sopstvenoj zelji. Svaki ubaceni delic stvara interakciju sa vec formiranim. Evolucija. Mi smo jedna obicna (softificirana) video igra. Oni sto nas pomeraju su Bogovi ili andjeli cuvari. Normalno da se igra u poene. Ko svog pulena dovede do stote godine ima pravo na ubacivanje vise novih elemenata. Modalitet igre je neogranicen. Fantastika?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA