VANZEMALJSKI SATELIT KRUŽI OKO ZEMLJE? Šta je čuo Tesla u svojoj laboratoriji? (FOTO)

Nikola Tesla je 1899. uhvatio neke čudne i neobjašnjive signale koji su dolazili iz pravca svemira. Kasnije su ih hvatali i radio amateri, a jedan bivši major američke mornarice je pedesetih godina objavio da je vojska detektovala dva nepoznata satelita u Zemljinoj orbiti. Ima li istine u tome?

  • 25

Legenda kaže da u orbiti oko Zemlje postoji misteriozni, tamni objekat star oko 13.000 godina, čije su poreklo i namena nepoznati, koji se naziva "Crnim vitezom" i koji navodno odašilje signale u nepoznatom pravcu. Toliko je neobična ova pojava da ju je čak i NASA ispitivala, i konačno i uslikala nešto što bi moglo da bude ona.

Prvo poglavlje ove priče počinje sa našim Nikolom Teslom koji je 1899. godine navodno presreo signale koji nisu ličili ni na jedan od uobičajenih koji inače proizvode prirodni fenomeni na Zemlji, a koje je već ispitivao. Potom je objavio da ovi regularni signali moraju da dolaze od inteligentnog izvora van naše planete, možda sa Marsa.

Danas znamo da vanzemaljski prirodni objekti poput pulsara takođe mogu da šalju signale koji se regularno ponavljaju, a postoje i drugi, tako da verovatno nikada nećemo biti sigurni šta je Tesla čuo u svojoj laboratoriji u Americi.

Dvadesetih godina prošlog veka radio-amateri su počeli da hvataju nekakve signale sa anomalijama koji su imali uslovno rečeno zemaljsko poreklo, ali sa jako bizarnim tajmingom. Naime, signal bi se pojavio pa bi se posle nekoliko sekundi ponovio.

Slika na kojoj se navodno nalazi Crni vitez, vanzemaljski satelit koji kruži oko Zemlje. Foto: Wikimedia Commons/NASA Slika na kojoj se navodno nalazi Crni vitez, vanzemaljski satelit koji kruži oko Zemlje. Foto: Wikimedia Commons/NASA

Bilo ih je jako teško objasniti. Pedesetih godina su se ponovo pojavili ljudi koji su hvatali signale koji dolaze iz naše orbite; to je bilo pre nego što su i Amerikanci i Sovjeti lansirali prve veštačke satelite poput Sputnjika. Bivši mornarički major Donald Kejho je tada izneo podatak da je vojska SAD otkrila dva satelita koji je kruže oko naše planete, a u celu tu zbrku je navodno bio uključen i priznati astronom Klajd Tombo koji je otkrio Pluton.

Šezdesetih godina su američki mediji ponovo pisali o neobičnom objektu u našoj orbiti, kada je postojala panika na obe strane Gvozdene zavese u vezi sa špijuniranjem. Američka mornarica je tada navodno detektovala tamni objekat koji leti pod uglom od 79 stepeni u odnosu na ekvator sa orbitalnim periodom od 104,5 minuta. Orbita ovog objekta je bila vrlo ekscentrična i slična orbiti fragmenta koji je izbačen tokom lansiranja Diskaverera VIII, koji je zapravo i jurila.

Sedamdesetih godina je Škotlanđanin i pisac naučne fantastike Dankan Lunan izneo hipotezu da su u pitanju poruke koje odašilje sonda koja se trenutno nalazi u blizini Meseca a originalno dolazi iz pravca zvezde Izar, i koji se u našoj neposrednoj blizini nalazi već trinaest milenijuma.

Foto: Foter.com/flickr/chiaralily Foto: Foter.com/flickr/chiaralily

Međutim, za svaku priču ili teoriju zavere neophodno je da postoji neko sa kredibilitetom. U slučaju "Crnog viteza" je to Gordon Kuper, američki astronaut, koji je objavio da je u svom životu video mnoštvo NLO. U jednom trenutku se pojavila priča kako je on navodno rekao da je tokom svoje pionirske misije "Merkur" u Zemljinoj orbiti video zelena svetla koja pripadaju "Crnom vitezu", te da je i radar na površini uhvatio nešto neobjašnjivo. Kuper je negirao da se išta slično desilo.

Najnoviji "dokaz" u prilog postojanja vanzemaljskog satelita koji kruži oko naše planete pojavio se 1998. godine kada je NASA šatl "Endevor" snimio neobičan objekat koji možete da vidite na gornjim slikama. Često se ovo uzima kao konačni dokaz, ali je verovatnije da je zapravo samo deo svemirskog otpada.

Drugim rečima, verovatnoća da se iznad naših glava nalazi vanzemaljska špijunska sonda koja nas prati i posmatra je manja od verovatnoće da dobijete na lotou. Ili nije?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Nikola

    28. februar 2015 | 23:09

    vanzemaljci postoje..!.tioliko...

  • Nn

    1. mart 2015 | 00:03

    E kad bi cela ljudska rasa znala sto zna nekolicina ko zna sta bi bilo. A spijunski sateliti mogu da budu bilo gde u zemljinoj orbiti sta ako mogu da se prilagode okolini kao kameleon. Sta je sa letelicom u afganistanu i dalje nemogu u nju zbog stita a bombardovase narod zbog nje

  • Klara

    28. februar 2015 | 23:31

    Mesec je špijunski objekat!!! Ne obrće se kao sva ostala nebeska tela oko sopstvene ose!!! A mi smo dovoljno slepi kod očiju, pa to ne vidimo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA