• 0

OD LEJDI GAGE DO ZOMBIJA: Predmeti koje studenti slušaju na stranim fakultetima!

Kada bi se na srpskim fakultetima učilo o Bekamovoj frizuri i razvojnom putu, otkrivala sociološka poruka u boji kose Mardž Simpson ili proučavao koncept gojaznosti u popularnoj kulturi - broj studenata na predavanjima bi bio znatno veći! Verovali ili ne, na nekim inostranim fakultetima ovo je deo stalnog programa na katedrama!

  • 0

Širom sveta na univerzitetima su počeli da se pojavljuju predmeti za koje nikako ne biste pomislili da im je mesto na fakultetu. Ovo su samo neki od najbizarnijih!

1. Simpsonovi i filozofija

Ako volite ovu seriju i želeli biste da je tumačite uz literaturu Ničea, Platona i ostale ekipe filozofa ovo je predmet za vas. Da li je kosa od Mardž zapravo simbol degradacije društva ili Homerovo “d’oh” može da se poveže sa egzistencijalizmom? Dosta, zbunili smo se.

2. Dejvid Bekam
Ako ste student jednog fakulteta za sport i medije u Velikoj Britaniji možete učiti o evoluciji frizure Dejvida Bekama, statusu njegovog braka ili ga istraživati kao objekt požude. Je l’ ima neko skripte?

Foto: AP

Foto: AP

3. Studije zombija
Na ovom premetu možete pisati scenarije za horor filmove, pripremati se za zombi apokalipsu i crtati storibord za vaš idealan zombi film. Zombastično.

4. Lejdi Gaga i sociologija slave
Prirodnim tokom sa zombija na Lejdi Gagu. Studenti na ovom predmetu izučavaju kako je Gaga za jako kratko vreme postala jedna od najvećih zvezda današnjice, kako manipuliše medijima…

Foto: Tanjug/AP/Jordan Strauss/Invision

Foto: Tanjug/AP/Jordan Strauss/Invision

5. Studije gojaznosti
I mi smo mislili da se na ovom predmetu jede tokom svih predavanja ali zapravo se izučava koncept gojaznosti i kako se ove osobe prikazuju u popularnoj kulturi, kroz filmove i literaturu.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Dok ovakvi predmeti ne postanu praksa na našim fakultetima ostaju nam oni regularni, a sve o njima možete saznati na predstojećem 12 . Sajmu obrazovanja EDUfair 2015, koji će se održati 6. i 7. marta u hotelu Crowne Plaza na Novom Beogradu.

Moći ćete na jednom mestu da stupite u kontakt sa preko 80 fakulteta iz zemlje i inostranstva, kao i da učestvujete u radionicama.

Za besplatan ulaz potrebna je registracija (edufair.rs/registracija), a pratite i Facebook stranicu (facebook.com/edufairbeograd) za više informacija.

 

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima