ČUVAO LEŠEVE KOD KUĆE NA GOMILI: Pa, sahranjivao ljude u ukrasnoj urni bez pepela!

- Išla sam po urnu s pepelom u Ljubljanu, ali sam videla da neću stići na groblje na vreme za pogreb, pa sam to javila bivšem mužu. On mi je odgovorio da sve može da se sredi i napravio pogreb s ukrasnom urnom bez pepela. To ne bi smelo da se događa - kazala je Rozalija, bivša žena domišljatog pogrebnika

  • 0

Sloveniju je šokirala priča o pogrebniku Boštjanu Maleriču iz mesta Črnomelj koji je osumnjičen da je kod kuće čuvao tela umrlih dok ih se ne bi nakupilo više, kako bi uštedeo na troškovima kremiranja.

 

"Štedljivog" pogrebnika policiji je prijavila bivša supruga Rozalija Gršič, koja je za ljubljanski Dnevnik rekla da je to učinila krajem 2013. kada je njen, sada već bivši suprug i poslovni partner, obavio pogreb s urnom u kojoj nije bilo pepela, što rodbina i prijatelji pokojnika nisu znali.

 

- Išla sam po urnu s pepelom u Ljubljanu, ali sam videla da neću stići na groblje na vreme za pogreb, pa sam to javila bivšem mužu. On mi je odgovorio da sve može da se sredi i napravio je pogreb s ukrasnom urnom bez pepela. To ne bi smelo da se događa - kazala je Rozalija.

 

Ona negira da je ovom pričom želela da napakosti nekadašnjem bračnom drugu, tim pre što je posle razvoda i sama osnovala samostalno pogrebno poduzeće.

 

Policija je ispitala 35-godišnjeg pogrebnika zbog sumnje da je počinio kazneno delo skrnavljenja tela umrlih i remećenja pogrebnog obreda.

 

Foto: flickr/Gavin White

Foto: flickr/Gavin White

 

Rozalija, međutim, ističe da nisu istinite glasine koje su se pojavile u medijima da je prijavljeni kod kuće u svojoj garaži, bez rashladnih uređaja, čuvao tela umrlih, kako bi uštedeo na troškovima.

 

Ona je objasnila da s bivšim mužem nije mogla više da radi jer nije postupao po svim pravilima pogrebničke delatnosti.

 

Policija sada istražuje barem dva slučaja pri kojima postoji sumnja da je pogreb priređen bez pepela umrlog.

 

Kako prenosi Hina, nesavesnom pogrebniku preti gubitak poslovne reputacije poduzeća koje je pre 10 godina preuzeo od oca i koje ima dugu tradiciju.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA