DRON SNIMIO SREDIŠTE AKTIVNOG VULKANA: Pogledajte fantastične prizore vatre (VIDEO)

Svi znamo da su vulkani izuzetno opasni pa smo stoga erupcije uglavnom gledali iz daleka, na sigurnom mestu. Ali, ovaj video pokazuje kako izgleda svaki delić sekunde vulkanske erupcije

  • 0

Postoji nekoliko mesta na našoj planeti koja su toliko topla da bi mogla da unište dron koji leti iznad njih. Zahvaljujući istraživaču Semu Krosmanu, koji je opremio dron sa GoPro kamerom, možemo da vidimo zapanjujuće snimke vulkanskog kratera u Vanuatuu, ostrvskoj državi u Tihom okeanu, i možemo da "iskusimo" toplotu i energiju ključale lave, toksični hlor i sumporne gasove iz prve ruke.

Jaka toplota i dim su bili isuviše jaki za dronove, koji su na kraju uništeni od strane vulkana, ali ono što su uspeli da snime zaista oduzima dah. Video-snimak je objavila Nacionalna geografija.

- To je pogled u centar Zemlje. To je kao slušanje otkucaja srca planete - kaže jedan od aktera snimka.

Pored snimanja ovih fantastičnih kadrova, glavni cilj misije je bio da se nauči nešto više o životu mikroba u ekstremnim klimatskim mestima.

Dronovi su snimili hiljadu fotografija kako bi mogli da naprave 3D krater, koji će naučnicima da pomogne da bolje razumeju lokalni ekosistem.

Na Zemlji postoji oko 1.500 potencijalno aktvnih vulkana, od kojih su oko 500 njih izbili od početka ljudske evolucije.

Pogledajte video:

YouTube / National Geographic

(Telegraf.rs / Izvor:iflscience.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA