Bacali su novčiće za sreću u ovaj izvor, a onda se dogodilo nešto iznenađujuće čudno (VIDEO)

Termalni izvor "Jutarnja slava" u Jelostounu se dramatično promenio od pedesetih godina, a ovo se dogodilo zbog taloženja novčića, đubreta i prirodnih otpadaka

  • 3

Poznati termalni izvor u Nacionalnom parku Jeloustoun polako se pretvorio iz tamnoplave boje u neobičnu zelenu nijansu sa žutim prelivima. Ova čudna pojava je rezultat višegodišnjeg bacanja srećnih novčića u vodu od strane posetilaca.

Stavili su kameru na orla i pustili ga sa najviše zgrade na svetu. Snimci koje ćete videti ostaviće vas bez daha! (VIDEO)

Termalni izvor "Jutarnja slava" u Jelostounu se dramatično promenio od pedesetih godina. Ovo se dogodilo zbog taloženja novčića, đubreta i prirodnih otpadaka.

Danas je popularni naziv ovog izvora "Izbledela slava" zbog transformacije od originalne boje do zelenkasto-žućkaste nijanse.

Skoro tri miliona turista dolazi svake godine u Jeloustoun u potrazi za ispunjenjem svojih želja, a to smatraju da će ostvariti bacanjem novčića za sreću. Tako su novčići i kamenje koji su bacani u izvor, uticali na cirkulaciju vode jer su zapušili mnoge otvore.

Na ovaj način je smanjena temperatura vode i izazvana migracija narandžastih termofilnih bakterija prema centru izvora.

Stručnjaci tvrde da iako izvor nije prirodno lep, ipak je na neki način "brilijantin" zbog novih boja.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • brana

    16. mart 2015 | 13:28

    Ova lepa cudna pojava je u stvari najava erupcije najveceg vulkana na svetu koji se prostire ispod celog nac.parka Jeloustoun.Tako dragi USA inkvizitori dolazi vreme da se jos jednom preselite ali ovaj put u vecna lovista.The End.

  • milan

    16. mart 2015 | 13:57

    Koliko onda ima tu miliona milijardi...dolara ...

  • Miki

    5. avgust 2016 | 17:27

    Daće Bog da je tako. Valjda će im doći na naplatu sve suze ovog sveta koje su prolivene zarad njih i njihove politike. Govna smrdljiva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA