• 85

MAJKA TEREZA NIJE SVETICA: Volela je da gleda kako siromašni pate i niko ne zna gde su MILIONI dolara pomoći!

U jednoj studiji stoji da je ona proizvod dobrog marketinga, žena koja je za bolesne i siromašne pronalazila smeštaj u očajnim uslovima iako je imala pristup bogatstvu

 • 85

Iako je Majka Tereza proglašena sveticom od strane Katoličke crkve 2003. godine, u stvarnosti je ona bila daleko od toga.
GANDI ISPRED ISUSA: Ovo je 10 najmiroljubivijih ljudi u istoriji sveta! (FOTO) (VIDEO)

U studiji kanadskih akademika tvrdi se da je ona proizvod dobrog marketinga, žena koja je za bolesne i siromašne pronalazila smeštaj u očajnim uslovima iako je imala pristup bogatstvu.
List "Tajms od India", izveštavajući o ovom kontroverznom eseju, prenose da je Majka Tereza pronalazila lepotu u patnji nemoćnih i da je bila više sklona da se moli se za sirotinju i bolesne nego da im pruži praktičnu pomoć.
Istovremeno, Vatikan je veštim marketingom pokušao da skrene pažnju s činjenice da su očito zanemarili njena sumnjiva finansijska poslovanja i zaobišli pet godina dug period potreban da bi je proglasili sveticom. Odlučio je da preskoči uobičajenu proceduru čekanja od pet godina kako bi se započeo proces beatifikacije.
Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug


Čudo koje je pripisivano Majki Terezi bilo je lečenje žene Monike Besre, koja je patila od intenzivnog bola u stomaku. Ona je posvedočila da su bolovi prestali onda kada je stavila medaljon koji je Majka Tereza blagoslovila na stomak. Međutim, njeni doktori se ne slažu sa ovim i smatraju da su za izlečenje tuberkuloze i ciste na jajniku zaslužni lekovi koje su joj davali.
Studija pokazuje kako je časna sestra u trenutku smrti imala 517 misija u 100 zemalja, ali većina njenih pacijenata nije primalo adekvatnu zdravstvenu negu, a veliki deo njih ostavljen je da umre.
Zapažen je veliki nedostatak higijene, čak i uslove koji su bili nedopustivi, kao i nedostatak prave nege, neadekvatne hrane i lekova. Problem nije bio nedostatak novca – fondacija koju je stvorila Majka Tereza uspela je da sakupi stotine miliona dolara, već njeno viđenje smrti i patnje: "Postoji nešto prelepo u gledanju siromašnih koji prihvataju sreću da pate poput Isusa. Svet dobija više kroz njihovu patnju", bio je njen odgovor na kritiku. Međutim, kada je njoj bila potrebna medicinska pomoć, ona je posećivala moderne bolnice u Americi.
Foto: WIkipedia/Túrelio

Foto: WIkipedia/Túrelio


Majka Tereza je bila velikodušna sa molitvama ali jako škrta sa milionima fondacije kada je ljudska patnja bila u pitanju. Tokom brojnih poplava u Indiji ona je ponudila brojne molitve ali ne i direktnu finansijsku pomoć. Sa druge strane, nije imala nikakvu zadršku prilikom primanja Legije časti i donacije od diktatora Duvalijea sa Haitija.
Milioni dolara prebačeni su na brojne bankovne račune, ali većina njih ostala je misterija.
Ona je branila i sveštenika pedofila Donalda Megvajera, pokušajuči da mu obezbedi bolje uslove nakon što je osuđen za silovanje dece. Želela je da on ponovo bude sveštenik uprkos njegovim gnusnim zločinima.
Umrla je 1997. godine u Kalkuti.
(Telegraf.rs)
 

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Zig

  Sramota!!!ova zena nije zasluzila da se ovako pise o njoj!!!!!! Bila ona svetica ili ne,bila je dobrodusna hriscanka u praksi,a mogla je uzivati u samostanu daleko od problema sa sirotinjom

  23
  27

  Podelite komentar

 • bt

  Ako je citat o sreci siromasnih da prihvataju i pate kao Isus tacan to ukazuje na psihopatiju.

  51
  1

  Podelite komentar

 • MIMI.

  Vi koji pljujete MAJKU TEREZU bolje bi bilo da da umesto ove pljujete MAJKU DAFINU onu iz miloste nazvanu SRPSKU MAJKU (Za one mladje koji je ne poznaju ) DAFINA MILANOVIC - DAFIMENT BANKA . koja je opljackala narod ,uzela im i poslednji dinar i dovela mnoge Srpske porodice u takvu bedu da se nikad nisu mogli oporaviti a ona zivela kao bubreg u loju.Pustite Majku Terezu jer je ona zivela zivot kojim zu ziveli siromasni i bolesni i saosecala se s njima . Mislim da je grahota od BOGA ovu ZENU vredjati

  25
  51

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima