MITOVI O UDARIMA GROMA: Onaj na drugom mestu će vas naterati da se još više bojite ove pojave! (VIDEO)

Bendžamin Frenklin je među prvima ispitivao ovu pojavu, a način na koji je to radio samo je jedan od mitova koji se prenose sa kolena na koleno

  • 0

Bendžamin Frenklin je davne 1752. godine pokušao da otkrije misteriju gromova, tako što je po oluji dok su munje sevale i gromovi udarali, izašao da pušta zmaja. Iako je dva i po veka kasnije njegova priča o otkriću elektriciteta u atmosferi pod znakom pitanja, ovaj čovek je definitivno pomogao da danas bolje razumemo po kom principu se stvaraju gromovi i kako funkcioniše elektricitet.

Frenklina je tokom eksperimenta udario grom, a on je ovu pojavu objašnjavao kao prirodno električno pražnjenje.

Njegovo otkriće nazivano je jednim od najvećih u ranim naučnim dostignućima, ali je i dalje ostalo neobjašnjeno na koji način se stvaraju gromovi, gde udaraju i koji je pravi način za odbranu od njih.

Priča o Frenklinu je samo jedan mit. Postoji još mnogo mitova koji se prenose sa kolena na koleno, a u video snimku koji se nalazi ispod možete pogledati 10 najvećih.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: science.howstuffworks.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA