Ono što ovaj nastavnik mora da radi da bi stigao na posao će vas ODUŠEVITI! (VIDEO)

Abdul Malik živi u malom indijskom selu i svaki dan mora da uradi nešto neverovatno kako bi stigao do škole u kojoj radi kao nastavnik

  • 3

Abdul Malik živi u selu Padindžatumuri u indijskoj oblasti Malapuram, koja je veoma siromašna. Radi kao nastavnik u školi i voli svoj posao. Međutim, kako bi stigao do škole u kojoj radi, mora da prepliva reku.

Njemu to ne predstavlja problem, jer voli svoj posao i smatra da to cena koji mora da plati kako bi deca stekla neophodno obrazovanje.

- Ne postoje mostovi kojima bi se prešla reka, a jedini put do škole podrazumeva dvočasovnu vožnju u autobusu, a niko vam ne garantuje da ćete u njega i ući. Zato je plivanje jedini izbor i ja moram da plivam kako bih radio svoj posao - izjavio je Malik.

Printscreen: Youtube/Barcroft TV Printscreen: Youtube/Barcroft TV

Svako jutro Malik pakuje dodatnu odeću, stavlja gumeni šlauf oko sebe i ulazi u reku Kadalundi. Ovo radi već 12 godina.

- Veoma je tačan, čak više od onih koji biraju drugi vidi tranporta. Njegova posvećenot poslu je neverovatna - kaže direktor škole Mohamed Bašir.

Malik nikad ne kasni, čak ni tokom monsunske sezone, kada rečne struje mogu da budu nepredvidive. Opasnosti je puno, ali to je samo još jedna stvar koja ga motiviše da se upusti u taj rizik.

Printscreen: Youtube/Barcroft TV Printscreen: Youtube/Barcroft TV

- Čekamo ga da stigne svaki dan, on je odličan nastavnik. Mi zavisimo od njega kako bimo dobili odlično obrazovanje - navode njegovi đaci.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: zidilife.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Moma

    23. mart 2015 | 21:43

    Taj ne ide da strajkuje i ne trazi vecu platu.

  • Minic

    23. mart 2015 | 21:35

    A nasi plivaci

  • Ivanjica

    24. mart 2015 | 07:52

    Da Li s neko od naših prosvetara zastideo posle ove priče? Ne verujem, jer za to treba imati nešto što dobar deo njih nema. Naravno reč je o MORALU. ČAST IZUZECIMA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA