OVIH 10 STVARI VEROVATNO NISTE ZNALI O HITLERU: Izmislio seks-lutku na naduvavanje, imao jedan testis...

Posle smrti predsednika Paula fon Hindenburga proglasio je sebe za firera (vođu) i uspostavio totalitarni režim u Nemačkoj koji je trajao sve dok nije izvršio samoubistvo 1945. godine. Sve ovo do sada ste možda znali, ali ovih 10 stvari će vas sigurno šokirati

  • 5

Adolf Hitler je bio nemački političar i vođa Nacističke partije, koji je 1933. postao nemački kancelar. Posle smrti predsednika Paula fon Hindenburga proglasio je sebe za firera (vođu) i uspostavio totalitarni režim u Nemačkoj, koji je trajao sve do njegovog samoubistva 1945. godine. Sve ovo do sada ste možda znali, ali ovih 10 stvari će vas sigurno šokirati.

OVO SU HITLEROVA UMETNIČKA DELA: I uopšte nisu jeftina! (FOTO) (VIDEO)

Naime, Hitler je bio prvi koji je izumeo lutke za seks na naduvavanje, novinovan je za Nobelovu nagradu za mir, a prva ljubav mu je bila, ni manje ni više, Jevrejka.

Ovo su zanimljive činjenice o nacističkom vođi koje do sada niste znali:

1. NOMINACIJA ZA NOBELOVU NAGRADU ZA MIR

Hitler je 1939. godine nominovan za Nobelovu nagradu za mir od strane Erika Branta, člana švedskog parlamenta. Naime, on je bio posvećen antifašizmu i sama nominacija je bila šala, a njegov sarkazam nije naišao na odobravanje.

Adolf Hitler. Foto: AP/Tanjug Adolf Hitler. Foto: AP/Tanjug

2. PATENTIRAO JE SEKS-LUTKE NA NADUVAVANJE

Naredio je da se naprave lutke koje vojnici mogu da stave u torbu, jer su nemački ratnici često obolevali od sifilisa zbog kontakta sa francuskim prostitutkama.

3. NJEGOVA PRVA LJUBAV JE BILA JEVREJKA

Sa 16 godina, Adolf je napisao mnoge ljubavne pesme posvećene jednoj Jevrejki, međutim oni se nikada nisu sreli. Istoričari tvrde da je zbog ove neuzvraćenje ljubavi on izvršio samoubistvo.

Foto: Wikipedia/Bundesarchiv Foto: Wikipedia/Bundesarchiv

4. VODIO JE PRVU ANTIPUŠAČKU KAMPANJU

Ova nacistička kampanja nije dozvoljavala pušenje u javnom prevozu, a vojnici su imali organizovana predavanja o štetnosti pušenja.

Foto: flickr/SmartSignBrooklyn Foto: flickr/SmartSignBrooklyn

5. BIO JE VEGETARIJANAC

Hitler je izričito zabranjivao surovost prema životinjama, pa je u skladu sa tim ograničio lov i testiranje lekova nad njima. Njih je zamenio Jevrejima, a zakonom je zabranio iskorišćavanje i mučenje nedužnih životinja.

6. KADA JE BIO DETE, SPASAO GA JE SVEŠTENIK

Sa samo četiri godine, Hitlera je od davljenja spasio jedan dečak. On je skočio u zaleđenu vodu i spasio mu život. Kasnije, on je posao sveštenik i doživotno žalio zbog spasavanja nacističkog vođe.

7. BRITANSKI VOJNIK MU JE POŠTEDEO ŽIVOT

Jedan britanski vojnik je za vreme Prvog svetskog rata spasao Hitlera iako je imao naređenje da ga ubije. Hitler je kasnije pronašao novinski članak o vojniku Henriju, prepoznao ga i sačuvao u svojoj arhivi.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

8. HTEO JE DA NAPRAVI "MUZEJ ISTREBLJENE RASE"

Planirao je da sakupi hiljade predmeta koji su pripadali Jevrejima i napravi ovaj muzej posle rata. Kolekcija od 200.000 predmeta je fotografisana i zavedena u knjige.

9. NIKADA NIJE KROČIO NI U JEDAN KONCENTRACIONI LOGOR

Uvek se držao podalje od prljavih poslova i nikada nije bio u logorima. Naređenja je izdavao tiho i nikada nije ostavljao pismene tragove s nalozima za ubijanje i genocid.

10. IMAO JE JEDAN TESTIS

U jednoj bici je bio povređen kada su mu stradali stomak i intimni delovi tela. Zbog toga je ostao bez jednog testisa, a ratni lekari su isto potvrdili.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Харамбаша Зеко

    25. mart 2015 | 13:51

    И бавио се молерским занатом. Имао девојку Еву Браун, која се никад није жалила на њега као љубавника. Није завршио ниједан факултет. Од Немачке направио економску, а потом и војно најјачу силу на свету.Имао је и Ади и добрих особина, додуше више лоших. Знам да ћете лупати минусе и пљувати мој коментар. Али ово са лутком, и ваздушним халађењем мотора су му генијалне идеје. Прва због Францускиња, које су и за време Наполеона заразиле пола Француских војника.

  • mile

    25. mart 2015 | 18:26

    Sta bi bilo da je imao obadva

  • Алекса

    26. mart 2015 | 14:32

    Значи није се убио 1945. године што су совјети ушли у Берлин и што је изгубио рат, него што је 1905. године био заљубљен у Јеврејку коју није видео?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA