PRAVA NAUČNA FANTASTIKA: Veliki umovi CERN-a će pokušati da ostvare kontakt sa PARALELNIM UNIVERZUMOM!

Najnoviji eksperiment podrazumeva uključivanje LHC-a kako bi se detektovali neuhvatljivi alternativni univerzumi koji su do sada postojali samo u teorijama i umovima studenata kvantne fizike

  • 2

Ljubitelji nauke čekali su s nestrpljenjem godinama da CERN pusti u pogon veliki hadronski sudarač (LHC). Mi ostali, koji ne znamo šta on tačno radi, čekamo da neki Bond negativac zatraži milionski otkup kako ne bi uništio univerzum. Izgleda da će se tako nešto dogoditi uskoro, a postoji šansa da se dođe do revolucionarnog otkrića paralelnog univerzuma.

Najnoviji eksperiment podrazumeva uključivanje LHC-a kako bi se detektovali neuhvatljivi alternativni univerzumi koji su do sada postojali samo u teorijama i umovima studenata kvantne fizike, prenosi break.com.

Foto: CERN/ Maximilien Brice Foto: CERN/ Maximilien Brice

Naučnici predviđaju da gravitacija iz našeg univerzuma "curi" u te druge dimenzije, a ako "curi" može da stvori minijaturne crne rupe. Naravno, čovečanstvo neće moći da vidi takvo postojanje ali može da otkrije male crne rupe koje stvara gravitacija koja "curi".

15 SRBA OTKRILO "BOŽJU ČESTICU": CERN potvrdio postojanje Higsovog bozona!

Ako otkriju takve crne rupe, mogu da dokažu postojanje paralelnog univerzuma. Nešto tako kul bi nas stvarno držalo budnim na časovima fizike u srednjoj školi.

Foto: flickr/NASAblueshift Foto: flickr/NASAblueshift

Kritičari LHC-a imaju drugu teoriju. Oni veruju da će takav upad stvoriti crnu rupu dovoljno veliku da proguta naš deo univerzuma i pretvori nas u razvučene čestice razbijenih atoma. Ipak, istinu ćemo saznati samo na jedan način.

(Telegraf.rs / Izvor: Brak.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA