SNIMCI KOJI ĆE VAS SLEDITI: Zbog ovoga mladi vozači ginu u saobraćajnim nesrećama (VIDEO)

Najčešći uzroci saobraćajnih udesa su razgovor sa suputnicima i korišćenje mobilnih uređaja, slanje poruka, gledanje mejlova, ali tu su još i traženje stvari u automobilu, pevanje i igranje uz muziku kao i šminkanje ili nameštanje frizure

  • 6

Razgovor sa suputnicima i upotreba mobilnih uređaja uzrok su mnogo većeg broja saobraćajnih nesreća nego što se ranije pretpostavljalo. To se posebno odnosi na mlade vozače.

Izgleda nemoguće, ali on je posle ove nesreće opušteno izašao iz kola da vidi kolika je šteta (VIDEO)

Naime, jedna organizacija za bezbednost u saobraćaju analizirala je oko 1.700 snimaka, na kojima je zabeleženo šta su tinejdžeri radili neposredno pre saobraćajnih nesreća.

Otkriveno je da je u čak 60 odsto nesreća ključni razlog za udes bio neki vid odvlačenja pažnje, a to je čak četiri puta više nego što se pretpostavljalo.

Ova studija je neobična pošto su istraživači retko imali pristup snimcima nesreća na kojima se jasno vidi šta su vozači radili pre same nesreće, ali i šta se u isto vreme događalo na putu.

Pokazalo se da su najčešći problemi razgovor sa suputnicima i korišćenje mobilnih uređaja, slanje poruka, gledanje mejlova, ali tu su još i traženje stvari u automobilu, pevanje i igranje uz muziku kao i šminkanje ili nameštanje frizure.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Branko

    26. mart 2015 | 11:07

    Na gomilu veslo i udri.

  • vm

    26. mart 2015 | 13:58

    Meni je pre dva dana jedna curka neprestano vozila sredinom puta i nikako nisam mogla da je obidjem. Kad sam to napokon uspela videla sam u prolazu da tipka poruke na mobilnom...

  • ivana

    26. mart 2015 | 12:37

    Eeee deco, deco...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA