NEĆETE NA SELO? Ali zato selo može da dođe kod vas i to u samo jednom kontejneru (FOTO)

U pitanju je kontejner, takozvana, "farma", koja zauzima dva parking mesta, a unutar nje možete da gajite biljke isto kao i na njivi površine od jednog hektara

  • 7

Napokon je stiglo inovativno rešenje za sve one koji ne žele da napuste svoje stanove i gradsko okruženje, a voleli bi da se bave poljoprivredom. U pitanju je kontejner u kojem možete da gajite na primer, zelenu salatu, i na taj način da imate svoju - FARMU U KUTIJI!

BRAVO, CARE: Srbin napravio ovu policu, koja je pobedila sve takmičare u Italiji! (FOTO)

Ova, takozvana, "farma" zauzima dva parking mesta, a unutar nje možete da gajite biljke isto kao i na njivi površine od jednog hektara.

Najveća prednost je ta što ne morate da pravite plastenik ili staklenik što može da košta i preko 50.000 dolara. Umesto toga, "KropBoks" je dizajniran da više stvari radi sam, automatski, za manje novca.

Takođe, ukoliko ga sinhronizujete sa vašim pametnim telefonom, imaćete kontrolu nad njegovim radom skoro svakog trenutka.

- Možete da gledate iz kuće kako vam biljke rastu, da li ima nekih problema, koliko imaju hranljivih sastojaka - rekao je Ben Grin, jedan od zaduženih ljudi za dizajn ovog kontejnera.

Foto: fastcoexist.com Foto: fastcoexist.com

Za razliku od tradicionalnih farmi, gde je usev ograničen na dva puta godišnje, u kontejnerima biljke rađaju tokom cele godine, osam puta.

Foto: fastcoexist.com Foto: fastcoexist.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA