OVO SU ŽENE SAMURAJI: Baratale su oružjem kao muškarci, u boju su bile hrabre i moćne! (VIDEO)

U vremenu kada su žene širom sveta uglavnom bespomoćno čekale da njihovi sinovi i muževi odluče ishod rata, u Japanu se dešavala sasvim druga priča. Žene samuraji su se borilie rame uz rame sa svojim očevima, muževima i sinovima

  • 1
Foto: Wikipedia/Utagawa Kuniyoshi Foto: Wikipedia/Utagawa Kuniyoshi

Samuraji (buši) bili su neustrašivi ratnici drevnog Japana. U periodu između 1603. i 1867. godine, oni su postali vladajuća vojna klasa, kao i najveći društveni stalež Japana.

NJEGOVE SABLJE SE PLAŠIO SVET: Ovaj Crnogorac je u epskoj borbi ubio japanskog samuraja! (VIDEO)

Sa katanom u ruci, vođeni strogim kodeksom poznatim kao Bušido (“put ratnika”), samuraji su bili neverovatno disciplinovana vojska, strah i trepet svim neprijateljima Japana, horda drevnih ratnika koji se nisu plašili smrti, ratnika koji su uvek stavljali čast ispred svog života.

Ako ste pomislili da su samuraji bili isključivo muškarci, grdno ste se prevarili.

U vremenu kada su žene širom sveta uglavnom bespomoćno čekale da njihovi sinovi i muževi odluče ishod rata, u Japanu se dešavala sasvim druga priča. Žene u Japanu su imale jaku političku moć, a da pritom nisu bile samo obični pioni u igri sklapanja saveza kroz brakove.

Ali politika nije bila njihova jedina jaka strana, one su takođe bile i neuistrašivi ratnici, poznate pod imenom "Onna-Bugeisha".

ŽELITE DA POSTANETE SAMURAJ? Krenite stazama japanskih ratnika! (FOTO) (VIDEO)

Foto: Wikipedia/John Smith Foto: Wikipedia/John Smith

Žene samuraji su se borilie rame uz rame sa svojim očevima, muževima i sinovima.

One su pripadale klasi samuraja, a za njih je važio isti Bušido (kodeks ponašanja) kao i za muškarce. Jedina razlika između muških i ženskih ratnika bilo je oružje koje su koristili.

Dok su muškarci u rat uvek išli sa svojim legendarnim katanama, žene su se uglavnom borile sa naginatom, kopljem sa zaobljenim mačem na vrhu.

Iako su dosadašnji istorijski spisi navodili da su žene ratnici bile u ogromnoj manjini u bitkama, nedavna istraživanja pokazala su suprotno.

Naime, rezultati DNK analize pokazali su da je u bici Senbon Motsubaru 1580. godine, od 105 pronađenih tela čak 35 pripadalo ženama ratnicima.

(Telegraf.rs / Listverse.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • ЋИРИЛИЗАЦИЈА!

    6. april 2015 | 21:25

    55.000 самураја напало је 6000 нинџи и тада их готово истребила.Разлика између самураја је пре свега то што су самураји имали ткз.кодекс части док су нинџе били тихе убице које су имали задатак да прислушкују ,прате и краду податке.Нинџама част није била битна за разлику од самураја који су је стављали на прво место.Нинџе су били далеко боље обучени по свим борбеним питањима од њихових тадашњих непријатеља-самураја.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA