AUUUUU: Bosanci, Hrvati i Albanci su INTELIGENTNIJI od Srba, ova lista to i dokazuje!

Na osnovu liste koju su sasastavili psiholozi iz Velike Britanije i Holandije, kao i politikolog iz Finske, najinteligentniji ljudi na prostoru nekadašnje SFRJ žive u Sloveniji

Albanci, Makedonci, Slovenci, Bosanci i Hrvati su inteligentniji u odnosu na Srbe, pokazuje lista prosečnog IQ-a, koju je sastavio tim stručnjaka predvođen britanskim psihologom Ričardom Linom.

On je u saradnji sa finskim politikologom Tatu Vanhanenom i holandskim psihologom Jeltom Vičersom, napravio listu prosečne inteligencije građana u 113 zemalja.

Nećete verovati koliki je IQ ovoj pevačici! (FOTO)

Na toj listi dominiraju građani Azije. Prvo mesto zauzima Singapur, zatim slede Južna Koreja i Japan. U Singapuru je prosečni IQ 108, u Južnoj Koreji 106, a u Japanu 105.

Od zemalja u Evropi, inteligentnim stanovništvom mogu da se pohvale Italja (102) i Island (101), države koje se nalaze na četvrtom odnosno petom mestu.

Što se zemalja u našem okruženju tiče prosečno najinteligentniji su Slovenci (96), zatim Makedonci (91), Albanci (90), a toliki prosečan IQ imaju i građani Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Sa prosečnom inteligencijom od 89 Srbi su na ovoj listi ispred komšija.

Printskrin: Photius.com Printskrin: Photius.com

Inače, na samom začelju ove liste nalazi se Ekvatorijalna Gvineja gde je IQ u proseku 59.

Kompletnu listu možete da pogledate OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • владан

    8. april 2015 | 21:45

    Ко су Босанци? Је ли то нација или држава Босна? У Босни живе три конститутивна народа ( Срби, Хрвати и Муслимани или Вошњаци како се сад сами називају) и не можете све називати босанцима. Ја сам Србин из Републике Српске! Лијеп поздрав...

  • Miki

    8. april 2015 | 22:04

    Siptari pamentniji od nas, dajte molim vas 80% siptara je nepismenk. Intaligentni su ko saila! Glupost

  • BgD

    8. april 2015 | 21:55

    Da ti "strucnjaci" malo bolje poznaju demografsku i nacijonalnu istoriju balkana znali bi da je vecina uporedjenih jedan isti narod! Zato strucnjaci na test odmah ;-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA