SA SESTROM, BRATOM, OCEM I MAJKOM: Top 10 kraljevskih porodica ogrezlih u incest (FOTO)

Od kraljeva Zimbabvea i Ptolomejida koji su vladali Egiptom, preko Inka i Habzburga do britanske kraljevske dinastije i Nerona u Starom Rimu, mnogi vladari su sebi davali za pravo da rade ono što je svim normalnim ljudima bilo sa pravom zabranjeno

  • 18
Kleopatra VII Filopator, kraljica Egipta iz dinastije Ptolomejida. Foto: Wikipedia / mezzo-mondo.com Kleopatra VII Filopator, kraljica Egipta iz dinastije Ptolomejida. Foto: Wikipedia / mezzo-mondo.com

U skoro svim kulturama i civilizacijama, seks unutar porodice je zabranjen i ne sme biti praktikovan, jer su svi vrlo dobro svesni užasnih posledica koje takvo ponašanje može imati na potomstvo. Međutim, u skoro svim kulturama i civilizacijama vladari su sebi davali za pravo da budu izuzeti od ovih pravila. Ovo je deset najstrašnijih primera.

10 - Kraljevi dinastije Monomotapa iz Zimbabvea su samo neki od brojnih afričkih monarha koji su praktikovali incest; neki od njih su imali i po tri hiljade žena, a najomiljenije su im bile sestre i ćerke.

9 - Egipatska kraljica Kleopatra VII Filopator iz dinastije Ptolomejida, jedna je od najpoznatijih vladarki iz antičkog doba. Ne toliko poznata je informacija da je bila udata za oba svoja brata i da je od 16 potencijalnih pradeda i prababa koliko je trebalo da ima, postojalo samo šest pojedinaca u tim rolama. Do ove prakse je dolazilo iz teorijskog i praktičnog razloga. Teorijski je prost: bogovi mogu da se sparuju samo sa bogovima. Praktični je još prostiji: čuvanje vlasti u krugu porodice.

8 - Nahijenajena sa Havaja je bila deo dinastije koja je vladala ovim ostrvima i koja je instituciju incesta imala kao privilegiju. Nahijenajena je recimo od ranog detinjstva bila u vezi sa svojim bratom, a to je nastavila da radi u toku celog svog života, čak i kada je njen narod postao hrišćanski pod uticajem misionara, koji su se protiv njenog načina života zdušno borili.

Krunisanje poslednjeg Habzburga Karla IV za kralja Ugarske. Foto: Wikipedia Commons/Jtdirl Krunisanje poslednjeg Habzburga Karla IV za kralja Ugarske. Foto: Wikipedia Commons/Jtdirl

7 - Inke su takođe praktikovale unutarporodične seksualne odnose, iako su ih ostalima zabranjivali. Bilo je uobičajeno sparivanje sa polusestrama, a takva deca su imala i veće pravo nasleđivanja prestola, jer su imala više kraljevske krvi.

6 - Marija I od Portugalija je bila prva kraljica svoje zemlje, a zvali su je i Luda Marija. Uprkos tome što je bila veoma pobožna, udala se za svog strica Pedra. Njihov 15-godišnji sin Jozef je oženio svoju ujnu, 30-godišnju Marijinu sestru, Beneditu.

5 - Elizabeta Austrijska je verovala da je njeno porodično stablo prokleto ludilom, ali je teško ustanoviti na koje je tačno stablo mislila. Njena majka Ludovika je bila udata za rođaka, dok se Ludovikina sestra Sofija udala za nadvojvodu Franju Karla od Austrije i rodila sina Franju Josifa za koga se potom udala Elizabeta. Sve to se odigrava u dinastiji Habzburg koja je inače bila poznata po familijarnom sparivanju. Pakao.

4 - Rama V je bio reformski kralj Sijama koji je zabranio ropstvo i spasio zemlju da ne postane kolonija. Istovremeno, napravio je 77 dece sa oko 153 različite žene, ljubavnice i konkubine. Njegove kraljice su, međutim, mogle da budu samo njegove četiri polusestre.

Kraljica Viktorija sa porodicom. Foto: Wikipedia/Rlbberlin Kraljica Viktorija sa porodicom. Foto: Wikipedia/Rlbberlin

3 - Princeza Viktorija Melita je specifičan slučaj jer se bila udala ne za jednog već za dvojicu svojih prvorođaka, a bila je i unuka kraljice Viktorije koja je takođe bila po tome poznata. Baka je želela da se Viktorija Melita uda za njenog unuka Ernesta Luisa, što se i desilo, ali brak nije potrajao jer je ova muža navodno uhvatila u krevetu sa muškim slugom. Potom je ušla u brak sa rođakom sa majčine strane, Kirilom Vladimirovičem, ruskim velikim vojvodom.

2 - Kraljica Viktorija je bila u braku sa svojim prvorođakom Albertom, i verovala je da unutarporodični brakovi u evropskim dinastijama mogu osigurati mir na kontinentu, što se nažalost nije desilo. Familijarno sparivanje je zapravo donelo do širenja hemofilije među njenim potomstvom, pa je tako petoro njene unučadi i jedno dete umrlo zbog komplikacija sa tim u vezi, a da nije streljan od strane boljševika, isto bi se desilo i ruskom careviću Alekseju.

1 - Stari Rim je takođe u pojedinim periodima svog postojanja bio poprište ovakvih devijantnih pojava. Neronova majka Agripina je bila u braku sa carem Klaudijem, koji joj je bio ujak, uprkos tome što po rimskom zakonu to nije smelo da se radi. Neron je ušao u brak sa posestrom Oktavijom, ali to nije ono najgore. Ondašnji istoričari i političari pišu da su Neron i Agripina hvatani kako se ljube, a ona se navodno hvalila intimnošću sa sinom. Neronova ljubavnica Klaudija Akte ga je upozorila da armija neće tolerisati to što imperator vređa bogove, misleći na incest, koji je bio zabranjen. Car je ubio na kraju svoju majku, nakon čega je i sam doživeo da bude svrgnut; počinio je samoubistvo kada je čuo lažnu vest da će biti ubijen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • &

    4. maj 2015 | 10:23

    Covek je oduvek bio najgore stvorenje !

  • Cimanje

    4. maj 2015 | 12:29

    Pa kada pogledate političku situaciju u svetu, posledice vekovnog incesta su očigledne.

  • Vukan

    18. oktobar 2016 | 15:17

    Tako je bilo nekad medjutim sad je jos strasnije , jer se psaruju braca..... A kraljevi su jedna obicna lakrdija jer su oni svi rodbina...pogotovo sad kad ih ima malo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA