ŽURKA NA BRODU SA SEKSI PUTINOM: Misteriozna noć kod Aljaske 1989. godine (VIDEO)

Putin je na privatnoj zabavi "završio" jer je kao operativac KGB-a na Aljasci nadgledao posadu ruskog broda "Vajdaghabski", koji je bio opremljen specijalnim mašinama za čiščnjenje okeana od nafte, a koji je učestvovao u saniranju štete nakon katastrofe koja se dogodila kada je tanker ”Valdez“ kompanije “Ekson“ udario u greben i kada se izlilo 38 miliona litara nafte

  • 9

Ruski predsednik Vladimir Putin boravio je na Aljasci 1989. godine i tom prilikom obreo se na privatnoj zabavi u gradu Sivod, navode u knjizi "Avanture kapetana Džeka Džonsona" njene autorke Iris Džonson i Pamela Doer.

PUTINOVA REAKCIJA ĆE VAS ODUŠEVITI: Hodao je, a onda je počela ruska himna! (VIDEO)

Jedna od autorki knjige Iris Džonson je supruga kapetana broda Džeka Džonsona, koji je preminuo prošle godine, a koji je sa svojom posadom učestvovao u velikom broju različitih operacija.

Jedna od njih bila je i saniranje štete nakon katastrofe koja se dogodila 1989. godine, kada je tanker ”Valdez“ kompanije “Ekson“ naleteo je na greben Prins Vilijam Saund na jugu Aljaske. 

U more se tada izlilo 38 miliona litara nafte, što je do danas najteža tragedija takve vrste u Americi.

Zbog te tragedije je Putin, koji je tada bio oficir KGB-a, stigao na Aljasku. Naime, Putin je kao operativac te službe poslat da kontroliše posadu sovjetskog specijalnog broda "Vajdaghabski", koji je bio opremljen specijalnim mašinama za čišćenje okeana od nafte.

Američkim vlastima se nije svidelo što u toku hladnog rata brod sa posadom iz SSSR-a ulazi na teritoriju SAD. Brodom je komandovao Džek Džonson.

Putin kao oficir KGB. Foto: Wikipedia/Vladimir Putin Putin kao oficir KGB. Foto: Wikipedia/Vladimir Putin

Kako su navele autorke knjige, Putin je specijalnim avionom stigao na brod kako bi nadgledao rusku posadu. Tokom dana provedenih na brodu sa kapetanom Džonsonom Putin se zbližio s njim.

Iz tog razloga Džonson je po povratku broda u luku Sivod pozvao Putina u svoj dom na zabavu koju je organizovao.

Supruga kapetana Džonsona je tom prilikom slikala budućeg predsednika Rusije (Fotografiju možete pogledati OVDE) i njegovu fotografiju je objavila u knjizi. Prema njenim navodima Putin je imao harizmu i bio je ljubazan, pažljiv, nasmejan i seksepilan muškarac.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Doguraćete daleko - rekla je Iris Džonson aktuelnom predsedniku Rusije.

Ipak, s druge strane Pol Robinson sa Univerziteta u Otavi kaže da je nemoguće da je Putin te godine bio na Aljasci pošto je on u to vreme boravio u Istočnoj Nemačkoj kao agent KGB-a.

- On nije bio visokorangirani oficir te službe i teško je pomisliti da su njega izabrali da ga pošalju na Aljasku - kaže Robinson.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA