OVAJ GRAD MIRIŠE NA SPERMU I SEKS: Mnogo Srba je bilo tamo, ali da li su svi osetili isto?!

Naučnici još uvek pokušavaju da otkriju uzrok specifičnog mirisa, a stanovnici ovog grada se žale na neugodan osećaj koji imaju kada osete smrad

  • 2

Njujork će ovog proleća biti malo drugačiji, za neke manje a za neke više prijatan, a razlog je potpuno neverovatan. Čudna aroma stotine stabala će se prostirati gradom, a podsećaće na miris sperme i seks.

BLJAK! Ovo su najsmrdljivije stvari na svetu! (FOTO)

Bredford belogorično stablo kruške (Pyrus calleryana) je zapravo glavni krivac za smrad koji će se prostirati ulicama ove metropole.

Drveće divno izgleda ali je miris izuzetno neugodan, tvrde Njujorčani. Oni objašnjavaju da smrad asocira na kombinaciju sperme i trule ribe.

Stabla su posađena šezdesetih godina prošlog veka ali su izuzetno otporna, mogu brzo da rastu i da opstanu u teškim uslovima.

Njih često nazivaju i stablima sperme jer je taj miris karakterističan za njega u vreme cvetanja. Doktor Eloj Rodrigez, profesorka biologije na Univerzitetu Kornela, tvrdi da je razlog organsko jedinjenje amin. Stručnjaci ga upoređuju sa telesnim mirisom ispod pazuha.

Printskin: Google Street View Printskin: Google Street View

- Smrdljivi miris koji proizvodi Bredford kruška je verovatno kombinacija dva amina - trimetilamina i dimetilamina - tvrdi botaničar Ričard Banik.

Ali, tačan razlog zašto je to drvo toliko smrdljivo, naučnici još nisu otkrili. Neki veruju da razloge treba potražiti u odbrani, i da biljke verovatno na taj način žele da odbiju insekte koji žele da ukradu nektar sa cvetova.

Međutim, oni drugi misle i da je to jedan od načina privlačenja leptira i pčela koji oprašuju cvetove.

(Telegraf.rs/ Izvor: hercegovina.info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ilija

    13. maj 2015 | 21:37

    STO BI SRBI REKLI:OSECA SE NA PRCETINU...

  • Zoća

    14. maj 2015 | 08:31

    Takav isti miris je na jadranskom primorju po njihovim kaldrmama,sve neki miris loja i ribe a higijena 0.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA