NEVEROVATAN AVION: Ovaj "boing" leti VERTIKALNO! (VIDEO)

Kako bi se još više uverili u sposobnosti aviona, Boingovi test-piloti provozali su Drimlajnera u Vašingtonu i pri tome izveli celi niz kompleksnih manevara

  • 3

Napraviti potpuno novi avion oduvek je bio neverovatan poduhvat. Boing tako nešto radi poslednjih 99 godina, a 2015. će proslaviti čitav vek tradicije u izgradnji aviona.

PILOTI PODIVLJALI: Trkali se ogromnim "boinzima", putnici premrli od straha (VIDEO)

Poslednja njihova "beba" je Boing 787 Drimlajner koji će kada uđe u službu imati kapacitet od 280 putnika i neverovatan domet od 12.800 kilometara.

Međutim, ono što Drimlajnera čini avionom budućnost su njegove performanse. Upravo one mu omogućuju da razbije  konkurenciju.

Kako bi se još više uverili u sposobnosti aviona, Boingovi test-piloti provozali su Drimlajnera u Vašingtonu te pri tome izveli celi niz kompleksnih manevara.

Sigurno najimpresivniji deo bilo je gotovo vertikalno poletanje letelice vredne više od 250 miliona dolara. Piloti su gurnuli avion na sam rub izdržljivosti, nešto što se inače ne radi dok su putnici u njemu, kako bi se pripremili za skorašnji 51. Paris Er Šou.

Do sada je naručeno 509 komada 787-9 od strane 30 klijenata među kojima je i Vijetnam Ervejs, čiji će avion biti predstavljen u Parizu pre nego što bude dostavljen kompaniji.

Avion će moći da preveze više putnika za 20 odsto manje goriva od modela kojeg menja, 787-8.

(Telegraf.rs / Izvor: telegraph.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA