NEVEROVATNO: Ovom BELOM STAZOM šeta poseban tip zavisnka (VIDEO)

Gradska uprava Antverpena u Belgiji rešila je da zaštiti sve veći broj građana koji boluju od ove zavisnosti

  • 3

Često vam se desilo da u toku pešačenja po gradu kuckate poruku i da vam neko svirne jer ne gledate kuda idete? E, pa, sada postoji rešenje i za taj problem jer je gradska uprava Antverpena u Belgiji pronašla je novi način da zavisnike od mobilnih uređaja skloni sa prometnih pešačkih zona.

Da li biste vozili bicikl ovuda? Sigurno ne, ali uvek postoje ljudi koji to OPUŠTENO urade! (VIDEO)

Naime, na ulicama su nedavno osvanule posebne zone ograđene belom bojom, koje su nazvane "Staze za kucanje poruka". Njihov tvorac je kompanija "Mlab" koja se bavi prodajom smartfona.

Zaposleni u kompaniji dnevno poprave oko 35.000 mobilnih uređaja koji pretrpe štetu kada se osoba koja koristi telefon sudari sa nekim ostalih prolaznika.

Kompanija je takođe istakla da joj je cilj promovisanje bezbednosti jer su šetači koji "bulje" u mobilne telefone najčešće znatno manje svesni svog okruženja od ostalih prolaznika.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Op

    15. jun 2015 | 01:45

    с обзиром да видим једну траку ови ће се сударати како стигну, компанија направила рекламу и још већи бизнис "идите стазом против сударања да сд још више сударате"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA