TONULA JE SA SVOJIM KONJEM U ŽIVO BLATO: Rasplakaćete se kad vidite šta se dogodilo posle 3 sata mučenja!

- Upali smo u blato i išli smo samo nadole. Blato je bilo svuda i svaki put kada bih pokušala da se pomerim, ono bi me povuklo nadole. Nije nas puštalo - rekla je žena o nesreći koja se dogodila njoj i njenom ljubimcu

  • 3

Ljubitelj i vlasnik konja Nikol Grejem je krenula u popodnevno jahanje sa svojom ćerkom na plažu u blizini Melburna, kada se dogodilo nešto što će pamtiti čitavog života. Iako se ova nezgoda dogodila pre tri godine, snimak događaja je opet postao tražen na internetu.

ZA DOBRO JUTRO: Ovako blesavog gosta bi svako poželeo na SVOM ROĐENDANU! (VIDEO)

Dok su jahale, upale su u živo blato sa svojim ljubimcima. Iako su njena ćerka, ćerkin konj i ona sama uspeli da se izvuku, drugi konj Avalon (18) ostao je zarobljen u blatu. Velika životinja je sve više tonula u živi pesak, a žena je ostala sa njim tri sata i držala mu glavu.

Time što je pokušavala da mu pomogne, i sama je propadala sve više. Iscrpljena žena se borila sa vremenom dok je plima nadolazila, a konju ostajalo sve manje prostora za disanje. S obzirom na njegovu masu od preko 500 kilograma, u početku su se samo još više zaglibili. Vatrogasci, veterinari i obližnji farmer morali su da se bore sa satom koji je pokazivao da će uskoro naići plima koja je značila i sigurnu smrt za Avalona.

Posle tri strašna sata borbe spasioci su uspeli da izvuku Avalona i hrabru ženu iz smrtonosne zamke. Pošto su spaseni, Grejemova je rekla da joj se srce cepalo dok je gledala konja kako tone sve dublje i bori se da održi glavu iznad površine kako bi došao do vazduha.

- Upali smo u blato i išli smo samo na dole. Blato je bilo svuda i svaki put kada bih pokušala da se pomerim ono bi me povuklo nadole. Nije nas puštalo - rekla je Nikol kada se našla na čvrstom tlu.

Spasioci koji su došli na lice mesta nisu sami mogli da izvuku konja već su morali da angažuju i traktor lokalnog farmera. Pošto je nekoliko trenutaka bilo neizvesno da li će i traktor uspeti, iznad plaže je kružio spasilački helikopter kao poslednja nada da se životinja spase. Veterinari su Astra morali da uspavaju kako bi prestao da pruža otpor blatu, i tako samo tone, dok ga traktor izvlači.

- Bila je to trka sa plimom, koju smo na svu sreću dobili - rekao je član spasilačkog tima.

Prema njegovim rečima većina konja koja se nađe u ovakvoj situaciji ne uspe da se izvuče, a Avalon svoj život duguje vlasnici koja je rizikovala svoj život da bi ga spasla.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: prva.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • IVANA

    15. jun 2015 | 15:16

    Ovako bi i ja ostala uz svok konja ili svog pasa.....ne bi ga napustila....Bravo za nju....bravo za ljude koji su im pomogli....

  • GORICA

    15. jun 2015 | 20:12

    BRAVO ZA OVU DIVNU PRICU. TO JE LJUBAV. ISTO BI POSTUPILA, OBOZAVAM ZIVOTINJE JER SU BOLJI OD LJUDI.

  • Samo ?

    15. jun 2015 | 18:02

    Pa ubih se od plakanja. Odavno nisam procitala divnije vesti. Ovakve vesti nam pisite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA