• 0

NIKOLA TESLA U TURSKOJ: Njegova bista će uskoro biti postavljena u Izmiru!

Bistu će Nikola Lončar iz Tesline naučne fondacije predati generalnom konzulu Republike Srbije u Istanbulu Zoranu Markoviću, a rektor Univerziteta u Izmiru sa zadovoljstvom je prihvatio ovaj poklon

  • 0

Teslina bista, rad akademskog vajara iz Banja Luke - Bojana Mikulića, uskoro će biti postavljena u Turskoj - u Izmiru u okviru Univerziteta za ekonomiju, saopštila je Teslina naučna fondacija iz Filadelfije.

OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA NIKOLE TESLE: Evo zašto iz svake njegove beležnice fali po nekoliko strana!

Teslina bista će od jeseni stajati u parku koji se nalazi u sklopu izmirskog Univerziteta.

Bistu će Nikola Lončar iz Tesline naučne fondacije predati generalnom konzulu Republike Srbije u Istanbulu Zoranu Markoviću, a rektor Univerziteta u Izmiru sa zadovoljstvom je prihvatio ovaj poklon.

Ideja se rodila u maju 2015.godine, kada je Komora inženjera i tehničara Izmira, organizovala simpozijum pod nazivom "Nikola Tesla - pionir električne energije" kojem je prisustvovalo više od 1.200 ljudi.

- Tesla je inspiracija. Omladina i studenti u Turskoj bili su veoma otvoreni i zainteresovani za nova saznanja - naveo je Lončar.

Toliko smo bili ganuti pažnjom i interesovanjem za Teslu i njegov rad, da smo poželeli da Teslina bista ostane tu i za pokolenja koja dolaze, rekao je on.

- Kada počne nova školska godina, Teslina bista krasiće park Univerziteta. Ovo je deseta Teslina bista koju je naša Fondacija darovala - dodao je Lončar.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima