UKRAJINCI ĆE TRENIRATI RAKUNE: Nije šala, ove životinje imaće POSEBAN ZADATAK U VOJSCI!

Dok vojska planira da iskoristi rakune za čišćenje minskih polja, zoolozi sumnjaju u mogućnost njihovog treniranja i rakuna opisuju kao znatiželjnu, agresivnu, ali prepredenu životinju

  • 3

Jedna od ukrajinskih vojnih jedinica za deminiranje, stacionirana u Harkovu planira da trenira rakune koji bi tražili eksplozive ili čistili minska polja, prenose danas lokalni mediji.

HELIKOPTER SLETEO NA MINSKO POLJE: Aktivirala se nagazna mina, digla putnike u vazduh! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Prošlog proleća vojnici su spasili rakuna od lovačkih pasa, čuvali ga, nazvali Huk, a specijalisti za životinje u jedinici su mu čak pronašli i ženskog para - rakuna Alisu.

Par živi u idealnim uslovima u specijalno konstruisanom kavezu, ali životinje nisu svesne da će jedinica njihovo potomstvo koristiti da traga za eksplozivima, prenosi Sputnik.

Običan rakun je najrasprostranjenija vrsta rakuna u Evroaziji, spava tokom dana, budna je tokom cele noći, a tokom zime prelazi u stanje hibernacije. Životni vek rakuna je 20 godina.

Životinja je prilično snažna i može agresivno da se brani od drugih predatora. U Severnoj Americi rakuni se često čuvaju kao kućni ljubimci.

Zoolozi međutim, sumnjaju u mogućnost njihovog treniranja i rakuna opisuju kao znatiželjnu, agresivnu, ali prepredenu životinju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • obilic

    10. avgust 2015 | 15:52

    Ej pustite to nemacki instruktori vecod maja treniraju ukraince zaratovanje pa posto su glupi i dzabe provedeno vreme sa tim supljoglavcima. Poceli su da uce rakune oni su pametniji od ovih. E bas ste me nasmejali. Sad na svakog ukrainca mora po rakun da ovi debili ne pritisnu pogresno dugme

  • obilic

    10. avgust 2015 | 16:04

    Jadne zivotinje mora da uce da ratijuju. Sve zbog glupih ljudi i ispranih mozgova

  • Tole

    10. avgust 2015 | 16:32

    Kakve sve gluposti im neće pasti na um!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA