Oni su se venčali 12 puta u 12 zemalja, a u planu imaju još jedno. Nagađajte gde! (VIDEO)

Svoju prvu svadbu organizovali su u tri zemlje: u Južnoafričkoj Republici, iz koje Sendi vodi poreklo, u Nemačkoj u Karlovom rodnom mestu i u Redžini, gradu u kanadskoj pokrajini Saskačevan u kom žive

  • 3

Kanađani Karl Fiks i Sendi Beug srećni su u braku, ali ne vole rutinu: od Las Vegasa preko Farskih ostrva do Timbuktua, ovaj par je dosad razmenio zavete 12 puta u 12 zemalja, pretvorivši čin ulaska u brak u pravu svetsku avanturu.

ŠAŠAVI MLADENCI: Putuju svetom i venčavaju se u svakoj zemlji po jednom! (FOTO)

Kako prenosi CBS News, Karl (65) i Sendi (55) odlučili su da svake godine, na drugom mestu, ponovo stanu na ludi kamen.

Od 2004. godine kada su prvi put stupili u brak, venčali su se 12 puta u više od 12 različitih zemalja u skladu sa tamošnjim običajima.

Svoju prvu svadbu organizovali su u tri zemlje: u Južnoafričkoj Republici, iz koje Sendi vodi poreklo, u Nemačkoj u Karlovom rodnom mestu i u Redžini, gradu u kanadskoj pokrajini Saskačevan u kom žive.

Dve godine kasnije, tokom odmora u Maliju, došli su na ideju da se ponovno venčaju. Svečanost je održana po islamskim običajima pod šatrom usred subsaharske pustinje.

Printskrin: Youtube/The National Printskrin: Youtube/The National

- Bilo je to fascinantno kulturološko iskustvo - rekla je Sendi, dodajući da su tada došli na ideju da ponove svoju "svadbenu pustolovinu".

Sledeće godine, par se obreo u Katmanduu, u Nepalu gde je još jednom stao na "ludi kamen" ovog puta u hinduističkom ritualu.

Usledili su Las Vegas, Farska ostrva, Etiopija, Amazonija, a poslednji put su se venčali na palubi broda na Grenlandu. Venčao ih je kapetan koji im je i otpevao tradicionalnu grenlandsku ljubavnu pesmu sa veličanstvenim glečerom u pozadini.

- Naše 13. "srećno" venčanje biće najverovatnije u Mongoliji - najavio je Karl.

- Nije nam namera da se upišemo u Ginisovu knjigu rekorda. To nije razlog zašto ovo radimo. Uživamo u tome i zabavljamo se. Život je kratak - zaključio je Karl.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA