VRAČ GA OŽIVEO: Sahranili su ga, a onda im se javio posle 18 godina i rekao: ZDRAVO! (FOTO) (VIDEO)

Visoki, stariji čovek je prišao ženi na seoskoj pijaci i predstavio se kao njen brat, kog je sahranila pre mnogo godina

  • 4

Klerivusa Narcisa su lekari 1962. godine proglasili mrtvim, posle bolesti koja je trajala nedeljama. On je imao izuzetno visoku temperaturu i groznicu, što ga je usmrtilo. Njegov leš su kasnije identifikovale njegove sestre Meri Kleri i Anđelina.

ŽENA ZOMBI: Preko dana radi sa mrtvima, a noću postaje zombi!

Porodica ga je sahranila na malom groblju u blizini gradića Ister dan nakon smrti. Međutim, 18 godina kasnije, visoki, stariji čovek je prišao Anđelini na seoskoj pijaci i predstavio se kao njen brat, kojeg je sahranila pre mnogo godina.

On joj je objasnio da ga je oživeo vrač, koji ga je kasnije odveo na plantažu šećerne trske, gde je radio kao njegov rob. Lokalno seosko stanovništvo, koje veruje u vudu magiju, prihvatilo je ovu priču, ali naučnici nisu mogli da prihvate tvrdnje o njegovom oživljavanju.

Ova priča odvela je profesora Vejda Dejvisa sa Harvarda na Haiti, gde je upoznao Maksa Bivoara, koji je kasnije postao kralj vračeva, a neki su ga zvali i papa vudua. Bivoar je upoznao profesora Dejvisa sa svojim lokalnim vračem, koji je proizvodio magični "zombi prah", koji može da oživi mrtve.

Dejvis je bio uveren u ovu priču i to ga je nagnalo da napiše kultnu knjigu "Zmija i duga", po kojoj je kasnije snimljen i film. Ovo sve je pokrenulo novi žanr u filmskoj industriji.

Pre nekoliko dana papa vudua Bivoar je umro. On se do svoje smrti nalazio na čelu haićanskog udruženja koje je okupljalo više od 6.000 vračeva.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Oni su svom vođi odali počast kao čoveku koji je sprečio mnoge loše stvari po njihovo društvo; od invazije SAD pa do izbijanja raznih epidemija. O tome koliko je ovaj vrač imao uticaja govori i podatak da je navodno začarao čak i bivšeg američkog predsednika Bila Klintona. Štaviše, Klinton je u svojim memoarima opisao slučajni susret sa Bivoarom, koji se desio sad već davne 1975. godine.

Ipak, za milione poklonika zombi filmova, najveća zaostavština Bivoara jeste knjiga koju je napisao profesor Dejvis gde se dokazuje postojanje zombija. Donald Kosentino, profesor svetske umetnosti na UCLA i Bivoarov poznanik, kaže da je nakon susreta sa Bivoarom ostao fasciniran pričom o živim mrtvacima.

- Činjenica je da je knjiga 'Zmija i duga' imala neverovatan uticaj na ostatak sveta. Ona je definitivno bila ta koja je pokrenula diskusiju o zombijima i njihovom postojanju - kaže Kosentino.

Ova knjiga je imala neverovatan uticaj na evro-američko društvo, jer je bila dokaz nečega u šta mnogi i danas sumnjaju.

Pogledajte video:

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Izvor:dailymail.co.uk/nezavisne.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Scipion

    17. septembar 2015 | 15:38

    Ако умрем поред мноштва жена, исцрпљен од много секса, па ме неко пробуди након много година, имаће посла са мном.

  • ДУШАН КРАИШНИК БАЊА ЛУКА

    19. septembar 2015 | 22:33

    Па ако можете онда пробудите и ви њега сада ???

  • Paterson(ova)

    20. septembar 2015 | 01:24

    Ozivite ga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA