ČUDO PRIRODE: Ova ogromna pećina ima sopstvenu vremensku zonu, ali to nije njena najveća tajna (FOTO) (VIDEO)

Pećina je toliko velika da ima sopstveni klimatski sistem zajedno sa paperjastim oblacima i maglom koja seže u njenu dubinu

  • 2

Pećina Er Vang Dong u Kini prostire se na površni od 51.000 kvadratnih metara, a sastoji se iz brojnih isrpepletanih kanala i dvorana, od kojih najveća ima svoju vegetaciju i mikroklimu sa oblacima i maglom.

UKLETA PEĆINA NA DNU JADRANSKOG MORA: Posle ovog teksta nećete se usuditi da zaronite u njenoj blizini (FOTO)

Pećinu su otkrili istraživači iz Mančestera, tokom jednomesečnog istraživanja u oblasti oko grada Huping. Javnosti je predstavljena početkom oktobra 2013. godine.

Pre otkrića su je koristili rudari u prednjem delu radi iskopavanja, ali se za ostatak nije znalo.

Pećina je toliko ogromna da ima sopstveni vremenski sistem zajedno sa paperjastim oblacima i maglom koja seže u njenu dubinu.

Eksperti za istraživanje pećina su zajedno sa fotografima izučavali ovaj veliki pećinski sistem smešten u kineskoj provinciji Čongkuing i napravili fenomenalne slike ovog prirodnog čuda.

Foto: Profimedia/Caters News Foto: Profimedia/Caters News

Bili su očarani kada su pronašli ulaz u sakriveni Er Vang Dong pećinski sistem i zabezeknuti prostranom unutrašnjošću u kojoj se nalazio veliki oblak.

Fotograf i speleolog Robi Šon, iz Mančestera, bio je deo tima od 15 istraživača u misiji od mesec dana, koliko im je trebalo da otkriju sve tajne ovog pećinskog sistema.

Foto: Profimedia/Caters News Foto: Profimedia/Caters News

- Svi glavni prolazi su bili duboko pod zemljom i nikada nisu videli svetlost dana, a ova pećina nikada nije propisno istražena- rekao je Šon.

Pogledajte video:

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Prosvetitelj

    25. oktobar 2015 | 15:55

    Za ovo se zna mnogo ranije od 2013. godine ,mi koji smo radili za DDK znamo za to jos od 2008. kada su poznati Ruski naucnici otkrili zanimljivu anomaliju u celom tom sistemu i naucno je dokazano da su tu mogli biti dan danas dinosaurusi koji su preziveli istrebljenje, cak su i nadjeni dokazi stari 10 godina da ih je tu bio ,ali smatra se da ih je Americka vlada uklonila nakon pronalaska ovog mesta 2005. sa bivsim Nacistickim tehnologijama koje u doba Nacisticke Nemacke nisu mogle da se koriste...

  • Crveni vitez

    25. oktobar 2015 | 08:49

    Ne treba njima sklonista za treci svetski,priroda se pobrinula

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA