KOKOŠKA KOJA JE UJEDINILA SVE RELIGIJE: Ova neobična građevina se nalazi u Indoneziji, evo kako izgleda (FOTO) (VIDEO)

Izgradnja ove građevina je počela 1990. godine, a po prvim planovima ona je trebala da ima oblik goluba. Međutim, kako je izgradnja napredovala tako je i ovo zdanje poprimilo oblik kokoške, pa otuda i ovakav naziv "Kokošija crkva"

  • 0

Gereja ayam je neobična građevina poznata pod imenom "Kokošija crkva" koja se nalazi u Indoneziji. Ovo veličanstveno zdanje je danas napuštena ruševina, a većinu ljudi hvata jeza kada se ona pomene. Oni kažu da je nekada davno bila jezivi hram nekog šašavog kulta.

 Na Krimu se ISPOD VODE gradi nešto što će oduševiti sve PRAVOSLAVCE (VIDEO)

Izgradnja ove građevine je počela 1990. godine, a po prvim planovima ona je trebalo da ima oblik goluba. Međutim, kako je izgradnja napredovala tako je i ovo zdanje poprimilo oblik kokoške, pa otuda i ovakav naziv "Kokošija crkva".

Izumitelj je Danijel Alamasdža (67) koji je želeo da ovo bude hram čija su vrata otvorena pripadnicima različitih religija - hrišćanima, muslimanima, budistima... Gornji sprat je bio namenjen molitvama, a na donjem spratu je otvoren centar za rehabilitaciju maloletnih lica.

Foto: Wikimedia/Paul Williams Foto: Wikimedia/Paul Williams

Međutim, nije sve išlo po planu. Deset godina kasnije, "Kokošija crkva" je zatvorena zbog prevelikih rashoda, a građevina je ponovo napuštena. 

Foto: Wikimedia/Paul Williams Foto: Wikimedia/Paul Williams

Pogledajte video:

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: nationalgeographic.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA