ŠTA SE DESILO ROMANOVIMA? Svet na pragu novog otkrića o sudbini ove RUSKE porodice!

Ekshumacija će biti izvršena prilikom premeštanja nihovih posmrtnih ostataka na većni počinak u Sankt Petersburg. Tom prilikom će biti obavljena DNK analiza ostataka carevog oca Aleksandra III kako bi se uporedila sa ostacima njegovog sina, ali i sa ostacima, za koje se veruje da su pripadali Alekseju i Mariji, Nikolajevoj deci

  • 12

Porodicu Romanovih ubili su Boljševici 1918. godine, a njihova tela su bačena u ledene šume Urala u blizini mesta egzekucije. Njihova smrt obavijena je velom misterije, pa će ostaci ruskog cara Aleksandra III biti ekshumirani u pokušaju da se ona razreši.

EKSHUMIRAN GROB CARA NIKOLAJA II: Da li ćemo konačno saznati istinu o Romanovima?

Ekshumacija će biti izvršena prilikom premeštanja nihovih posmrtnih ostataka na većni počinak u Sankt Petersburg. Tom prilikom će biti obavljena DNK analiza ostataka carevog oca Aleksandra III kako bi se uporedila sa ostacima njegovog sina, ali i sa ostacima, za koje se veruje da su pripadali Alekseju i Mariji, Nikolajevoj deci.

Ako test bude pozitivan, Aleksej i Marija biće prebačeni u Crkvu svetog Petra i Pavla u Sankt Petersburgu pored u grobnicu u kojoj već počivaju njihova majka, otac i tri sestre Olga, Tatjana i Anastasija.

Ruski car Nikolaj II sa Svetovladimirskim ordenom. Foto: Wikipedia Commons/Vissarion Ruski car Nikolaj II sa Svetovladimirskim ordenom. Foto: Wikipedia Commons/Vissarion

Ekshumacija Aleksejevog i Marijinog dede naređena je nakon zahteva poglavara Ruske pravoslavne crkve patrijarha Kirila.

- Sve zavisi od tehničkih uslova i protokola. Malo je verovatno da će ekshumacija početi pre sredine novembra - izjavio je Vladimir Solovjev, stariji istražitelj Centra za forenzičku kriminologiju Istražnog komiteta.

Romanovi su streljani godinu dana nakon što su proterani u Jekaterinburg, nakon Ruske revolucije 1917.

Većina ostataka članova carske porodice otkrivena je 1976. u šumi u blizini Jekaterinburga, ali su ekshumirani tek 1991. nakon pada Sovjetskog Saveza.

Trebalo je više godina da se pronađu ostaci tela za koja se veruje da su pripadala Alekseju i Mariji, ali se do dana današnjeg sumnja da je zaista reč o carevoj deci.

Iako je istraga o smrti Romanovih zvanično okončana 2011, slučaj je ponovo otvoren prošlog meseca i ekshumirani su ostaci Nikolaja II i njegove žene.

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Rikimil

    30. oktobar 2015 | 21:06

    Uzasna tragedijs citave porodice , posluge ..... Jedan od egzekutora je I madkarski revolucionar Imre Nadj , vodja revolucije u Madjarskoj 1956. gpdine.

  • Monarhista

    31. oktobar 2015 | 13:02

    Car Nikolaj je svetitelj, njegove ikone mirotoce na mnogim mestima sirom sveta..Romanovi su svojim zivotima dali primer pravog pravoslavnog,poboznog,skromnog zivota i mucenicki su stradali za Rusiju i Hrista a imali su mogucnosti da napuste zemlju ... Mnogi nisu upuceni u njihov stvarni zivot, uglavnom su to klevetanja sa zapada i pokusaj da se uprlja njihov cist i pravedan zivot.. Slava im!

  • Перагеније

    30. oktobar 2015 | 21:16

    Као и Срби, и Руси су се одродили. Ко неће правог цара, имаће лажног.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA