OVO SU NAJBIZARNIJI OBIČAJI: Muškarci piju spermu, postoje farme za GOJENJE, sklapaju se brakovi između životinja i ljudi...

Pleme u Novoj Gvineji dozvoljava deci od šest godina da stupaju u brak. Dozvoljeno im je da imaju odnose pre braka ali zato ne smeju da dele obroke dok nisu venčani

  • 7

Ovih 15 običaja iz raznih zemalja nateraće vas da se zapitate kakav je svet u kome živimo.

SLANINU IM IZ USTA OTIMAJU OPASNE ZVERI: U ovom gradu i deca hrane hijene i SPAVAJU S NJIMA! (VIDEO)

Svaki narod ima svoju tradiciju i običaje. Ipak, neki su prijatniji od drugih. Ovo je lista od 15 najčudnijih običaja na svetu.

1. Zamislite najužasnije stvari, pa onda kako ih vaši prijatelji bacaju na vas. To je užasno, zar ne? Još užasnije je što vas posle toga vezuju za drvo. Ovo je sasvim normalna pojava u pojedinim delovima Škotske ukoliko želite da se udate. Kažu da ako buduća mlada ovo izdrži, izdržaće i brak.

2. Svuda postoje različiti standardi za lepotu. U nekim zemljama muškarci ipak vole krupnije žene. U Mauritaniji postoji farma gde se buduće mlade dovode još kao deca ne bi li se ugojile i što pre udale. Devojke su ovde prisiljene da se prejedaju, ako povraćaju teraju ih da ponovo jedu, a kada ne žele da jedu onda ih kažnjavaju. Ovo se popularno zove "Leblouh".

3. Udovica u Gani mora da provede noć sa potpunim strancem, kako bi se "očistila od duha svog pokojnog muža".

4. Mladiće iz plemena Sambian u Novoj Gvineji drže podalje od devojaka dok odrastaju. Oni su prinuđeni da progutaju semenu tečnost najmoćnijeg ratnika svog plemena. Smatra se da je to bitna stavka pri odrastanju svakog muškarca.

5. U Kini buduće mlade moraju da plaću svaki dan po sat vremena, mesec dana pred venčanje. Majka se pridružuje 10 dana budućoj mladoj, pa onda baka, pa svaka žena iz porodice. Plakanje je trebalo da bude pokazatelj radosti, zato žene plaču u različitim tonovima, te plakanje zvuči kao pesma.

6. U južnom Sudanu, u plemenu Neur, smatra se da brak nije potpun ako žena ne rodi dvoje dece. Ako ne uspe da rodi dvoje dece, muž može da traži razvod.

7. U plemenu Masaji, u Keniji, otac blagosilja ćerku tako što pljuje na njenu glavu i grudi, pre nego što je mladoženja odvede iz sela.

8. Kada mlada i mladoženja plešu, mladine noge moraju biti stalno u vazduhu. Irci veruju da će zle sile doći i ukrasti mladu, ako ona spusti stopala na pod.

9. U francuskoj Polineziji nakon svadbe, mladini rođaci moraju da legnu na zemlju, licem na dole i mlada i mladoženja hodaju preko njih.

PRVA BRAČNA NOĆ IZ PAKLA: Šokiraćete se kako su SVIREPO nekad mlade GUBILE NEVINOST!

10. U nekim delovima Indije, mladoženja mora da se izuje pre nego što stane pred oltar. Tada počinje opšta havarija. Svatovi sa mladine strane pokušavaju da mu ukradu cipele, dok svatovi sa mladoženjine strane pokušavaju da ih odbrane.

11. Iako nijedna država na svetu ne prihvata brakove između ljudi i životinja, oni se često praktikuju da bi se oterali zli duhovi, kao što je u Indiji slučaj.

Foto: Wikipedia / Paul Stein Foto: Wikipedia / Paul Stein

12. Pleme u Novoj Gvineji dozvoljava deci od šest godina da stupaju u brak. Dozvoljeno im je da imaju odnose pre braka ali zato ne smeju da dele obroke dok nisu venčani.

13. U Kongu, mlada i mladoženja moraju da budu ozbiljni tokom cele svadbe jer brak treba shvatati ozbiljno.

14. Kada je venčanje gotovo, u Južnoj Koreji, mladoženjini prijatelji mladoženji skinu čarape i udaraju ga ribama po člancima, da bi ga pripremili za prvu bračnu noć.

LAŽNA TRUDNICA, KOLEKTIVNI SEKS: Ovo su najbizarniji SVADBENI običaji iz SRPSKE prošlosti!

15. Nošenje bele boje. Veruje se da je ova tradicija na zapadu počela udajom kraljice Viktorije za princa Alberta. Ovo je tada svima bilo jako konfuzno, jer je bela odeća do tada označavala žalost

(Telegraf.rs / Izvor: avaz.ba)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Zoranaa

    24. januar 2016 | 00:07

    Hah, sada bar znamo da jos neko ima glupe obicaje osim Balkanaca... Naucite da razlikujete veru od praznoverja!

  • Enna

    24. januar 2016 | 01:31

    Hahaha.. ne znas da li da places Ili da se smijes. Svasta...

  • brana

    24. januar 2016 | 16:37

    Mogao bih da budem stranac u Gani,potpuni stranac!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA